Please enable JS

Santi Boza, candidat a president de l’ACO

El Comitè Català fa la primera reunió del curs

setembre 17/Joan Andreu Parra/

En la Jornada General del 12 d’octubre proper hi haurà candidat a presidir l’ACO, serà en Santi Boza, militant del grup “Nou de Badalona”, de la zona Besòs. Aquesta va ser la primera notícia a comunicar-se al Comitè Català del dissabte 15 de setembre, per part de la presidenta Maria Martínez. En la reunió es va acollir amb joia la disponibilitat del Santi, després d’un any amb aquest càrrec vacant, i es va distribuir el seu escrit de presentació.

A la primera reunió de curs del Comitè Català, es va donar la benvinguda a Viqui Herrero, com a responsable de la zona Vallès Oriental després d’haver prestat Carmen Caballano aquest servei. Per la seva banda, Josep Jiménez Montejo consiliari general que passarà el relleu a Pepe Baena el proper 12 d’octubre, va explicar el Pla de curs que té com a fil conductor la iniciació. Jiménez Montejo també va revelar que ha presentat la seva candidatura a consiliari del Moviment de Treballadors Cristians Europeu (MTCE). En l’assemblea que es farà del 18 al 20 d’octubre a Birminghan s’escollirà, entre altres, aquesta figura.

Entre altres aspectes, el Comitè Català va revisar els objectius i mitjans d’aquest òrgan i es va veure la necessitat d’aprofundir en la diocesanitat del moviment, és a dir, en que a les diòcesis on hi hagi més d’una zona es pugui crear un Comitè Diocesà que s’impliqui en la realitat de la seva diòcesi (Pastoral Obrera, Acció Catòlica...). També es va anotar que es provarà la participació d’algun membre del Comitè Català a través de videoconferència, en cas que no pugui assistir presencialment.

Per la seva banda, la Comissió d’economia va informar que ja estan treballant sobre el pressupost 2019 amb l’objectiu que estiguin equilibrats ingressos i despeses, per tant, sense dèficit (com es ve arrossegant els darrers exercicis). Es va recordar també que el grup de treball de Formació ja està immers en el projecte de crear un Pla de formació per al moviment. I la Comissió d’iniciació va destacar que aquest curs és una oportunitat per aprofundir en aquest aspecte, fet que es veurà reflectit tant en el material de curs com en la mateixa Jornada d’iniciació que es farà el 24 de març del 2019, amb protagonisme dels grups joves.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE