Please enable JS

Santi Boza i Pepe Baena, nous president i consiliari general de l’ACO

L’abadessa del monestir de Sant Benet, Maria del Mar Albajar, acompanya la Jornada General

octubre 17/Joan Andreu Parra/

«Espero estar a l'alçada del que significa ser president de l’ACO i poder-ho compartir amb els que estimo.» Aquestes van ser les primeres paraules que el nou president de l’ACO, Santi Boza, va dirigir a la militància del moviment el 12 d’octubre a la tarda, en el marc de la 65a Jornada General. Boza, que és professor de matemàtiques de la UPC i militant a l’ACO des de fa divuit anys, compartirà la presidència amb Maria Martínez. El resultat de la votació va ser: 71 vots a favor dels grups i 1 vot en blanc, amb una participació total del 77%.

Aquest mateix dia també es va produir el relleu del consiliari general del Moviment: Josep Jiménez Montejo, que ha prestat aquest servei durant quatre anys, va passar el relleu a Pepe Baena. «Us porto una bona notícia, Déu ens estima», va dir Baena, molt conegut pels militants de l’ACO ja que és un prevere que ha acompanyant i ho continua fent moviments com el MIJAC, la JOC o la mateixa ACO. Jiménez Montejo, per la seva banda, presentarà la seva candidatura a la consiliaria general del Moviment de Treballadors Cristians Europeu (MTCE) en l’Assemblea que es farà del 17 al 21 d’octubre propers a Birmingham.

«Aneu per tot arreu i doneu fruit», va ser el lema principal de la Jornada i del curs que comença l’ACO, centrat en la iniciació. Per donar les primeres orientacions, la mare abadessa del monestir de Montserrat, Maria del Mar Albajar, va fer una ponència profunda i, alhora, emotiva al matí. La germana Albajar va disseccionar la citació de Marc 1,15: «S'ha complert el temps i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la bona nova.» La tesi d’Albajar va ser que el Regne de Déu «és una manera de relacionar-nos» i que «entrar en les relacions que proposa el Regne de Déu sempre demana llibertat i absència de por. Les persones que estimen i que són lliures fan nosa, per això Jesús va ser eliminat.» 

A partir de la conferència de Maria del Mar Albajar i de tres preguntes suggerides un centenar de militants van fer treball en grups. A banda, també hi va haver reunió de consiliaris els quals van definir per consens quin serà el tema de les properes Jornades de consiliaris: “L’acompanyament dels militants joves”.

En el manifest que l’ACO ha preparat per aquest curs —«Afrontar la por en fraternitat i confiant en Déu»— s’aposta per «plantejar-nos l’evangelització com un repte per als laics» i per «convidar els altres a conèixer la Bona Nova i no quedar-nos tancats en nosaltres mateixos.» I acaba: «Hem d'aconseguir alliberar-nos de les pors, l’odi i el desconeixement des d'una posició de confiança vers Déu i de fraternitat cap als altres: el món dels immigrants, dels modestos, dels marginats és el nostre món i això ens ha de portar a fer tasques que mostrin que també els laics hem de prendre responsabilitats».

L’Eucaristia ha estat presidida pel bisbe auxiliar de l’Arquebisbat de Barcelona, Sergi Gordo que, al seu torn, acompanyarà els moviments de Pastoral Obrera. Gordo va traçar una línia de continuïtat entre el bisbe Carrera, el bisbe Taltavull i ell mateix, en aquesta tasca. Podeu consultar el Dossier de la Jornada (amb la pregària del matí, l'Eucaristia i els textos de presentació de Santi Boza i Pepe Baena i el de comiat de Josep Jiménez Montejo).

A la convocatòria, que arriba a la 65a edició van assistir-hi en diferents moments del dia unes 350 persones militants, amics i simpatitzants. També es va poder seguir a través de xarxes socials amb l’etiqueta #JGACO2018.Altres articles