Please enable JS

Jornada de consiliaris: L’acompanyament dels militants

abril 04/Josep Jiménez/

En aquesta Jornada de Consiliaris de 2017, tinguda a la casa Betània de Cornellà de Llobregat, el 24 i 25 de febrer, preteníem recordar, recuperar, passar revista al que sempre hem anomenat acompanyament. Es tractava de rescatar i tornar a prendre consciència de la importància d’aquest aspecte de la nostra tasca que consisteix en desvetllar, acompanyar i tenir cura de les diferents vocacions dels militants, de manera que puguin descobrir, dur a terme i contemplar la pròpia vocació. I això fer-ho amb ells, tot sent al seu costat, i fer-nos presents quan convingui i sigui oportú, per tal que la inclinació natural a implicar-se en una acció o altra, pugui ser viscuda com una crida de Déu. Una crida que consistirà a fer present l’Evangeli allà on són i s’hi impliquen.

En el fons es tracta d’acompanyar-los perquè es descobreixin i es contemplin com la mà estesa de Déu que es fa present i acaricia el seu poble més pobre i precari, el més dèbil i menystingut. Ras i curt, es una invitació a aprofundir en l’espiritualitat militant, de forma que l’acció sigui viscuda com una participació en l’acció de Déu, i que aquesta acció sigui la continuació de l’Eucaristia, la implicació en la donació de Jesucrist per amor. Sí, es tracta d’acompanyar el fet de treballar amb Jesús i amb el Pare: El meu Pare continua treballant, i jo també treballo (Jn 5,17). Sí, i els militants amb ells.    

A fer aquesta feina, i reflexió, ens van ajudar en Joan Ramon Marín, divendres, 24 de febrer, al vespre, amb un Estudi d’Evangeli sobre la vocació de Jesús, resseguint el capítol 6 de Marc. Dissabte 25, al matí, ens va acompanyar en Josep Hortet, consiliari de llarg recorregut, que va aportar-nos la seva experiència, ben destil·lada pels anys i pels molts militants que ha acompanyat. A tots dos, moltes gràcies. Van ser amb nosaltres en Jesús Jiménez, divendres, i la Maria Martínez, dissabte, president i presidenta de l’ACO.Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Santi Boza (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general), en Pepe Baena (consiliari general), la Carme Ruiz (responsable d'Iniciació, no hi és a la fotografia) i en Joan Comella (responsable d'Economia), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO. 

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.