Please enable JS

Carta oberta a l’ACO

novembre 07/Joan Andreu Parra/

Benvolguts amics,

La meva dona i jo fa 60 anys que som militants de l’ACO, actualment estem en un grup del Nord-est de Barcelona (gent de Sant Andreu, Guineueta, Porta i una persona de l’Eixample), de consiliari tenim al Josep Hortet. Diríem que gairebé som un dels grups de gent més gran de l’ACO, normalment ens reunim cada mes i fem Revisió de Vida, també fem de tant en tant sortides junts i hi ha molt bona amistat entre nosaltres.

Amb aquesta carta oberta a l’ACO voldria fer més valoracions del Moviment. Primerament valoraria la importància del Grup com a peça fonamental, després la Zona i el Comitè.

És evident que el Grup és la peça clau, ja que en ell els militants ens hi trobem acollits (molt important avui dia, que l’individualisme està a l’ordre del dia). Posem les nostres vivències sobre la taula amb la Revisió de Vida i això en ajuda a veure les coses d’altres maneres i ens dona pautes en el viure el dia a dia.

Respecte a la Zona, per la gent gran ja ens queda una mica més complicat. Les trobades de zona es fan bastant tard i a vegades en llocs molt apartats per desplaçar-s’hi i molts estem mig dependents o dependents del tot; aquesta és una realitat de la gent gran.

Finalment ens queda el Comitè, amb una manca de persones que s’hi dediquin. En l’equip nostre molts hem fet de responsables de Grup i de Zona i hem treballat en el Comitè. Jo recordo que em vaig presentar com a candidat a la Presidència. Eren dues persones que ens hi presentàvem i ara costa molt trobar-ne una de sola que s’hi pugui dedicar. És veritat que estem parlant de bastants anys enrere, de llavors ençà les coses han canviat molt. Déu n’hi do la quantitat de compromisos que portàvem sobre les nostres espatlles.

La meva intenció de fer aquest escrit és el de valorar l’ACO que ens ha donat molt i continua donant-nos. Val la pena fer l’esforç de continuar participant dintre de les nostres limitacions.

No voldria acabar aquest escrit sense animar la gent jove de l’ACO a continuar lluitant en aquest món. És diferent del que ens va tocar viure a nosaltres, però crec que val la pena seguir lluitant per un món millor i més just.

Nosaltres, la gent gran de l’ACO, hem posat el nostre gra de sorra i vosaltres sou el relleu.

Sols em queda ressaltar i valorar a tots els homes i dones que ens han precedit, gràcies a ells el moviment ACO ha continuat tirant endavant amb força empenta. Desitjo que el Comitè actual de l’ACO segueixi aquests passos i d’altres que millorin cada vegada més el Moviment. Jo continuaré estimant l’ACO per tot el que m’ha donat. Gràcies.

 

Francesc Porret i Gay

Grup Guineueta – Zona Barcelona Nord

Barcelona, 10 d’octubre del 201