Please enable JS

El Comitè General decideix l’aportació solidària de l’ACO i dibuixa la Setmana Santa

La reunió va tenir lloc el dissabte 13 de març en format telemàtic

març 15/Joan Andreu Parra/

«Hem deixat de queixar-nos sobre com ens afecta la situació de pandèmia i estem sent resilients i mirant de créixer en aquests moments de dificultat», aquesta valoració del responsable de la zona del Baix Llobregat, Jordi Romero, sintetitzava la majoria d’aportacions que van fer els i les responsables de zona a la darrera trobada del Comitè General que es va fer el dissabte 13 de març, en format telemàtic. La trobada va anar precedida d'aquesta antiga pregària hebrea, recopilada per la zona Nou Barris.

En efecte, els grups estan mantenint la vida del moviment malgrat el marc actual i s’estan adaptant fent les trobades en format telemàtic (en la majoria de casos) i seguint el Pla de curs, amb les revisions de vida i Estudis d’Evangeli proposats. Igualment, les zones i diòcesis continuen organitzant trobades pròpies algunes relacionades amb el temps de Quaresma, vetlles de pregària...

Diverses zones també han posat l’accent en algun aspecte que consideren central: la dimensió missionera i la invitació a persones que no formen part del moviment (Revisions de Vida obertes de la diòcesi de Madrid), el paper del responsable en els grups (zona Vallès Oriental), la iniciació (zona Vallès Occidental), com fer comunitat tant dins el moviment com cap enfora i la formació (zona Nou Barris) o com tenir cura de l’esperança i eines des de la fe per poder fer front a la situació que estem vivint (diòcesi Còrdova).

Propera ja la celebració de Setmana Santa, al Comitè General es va informar que malgrat a l’ACO no se celebrarà presencialment, sí està previst oferir tres moments de celebració en format telemàtic: un Via Crucis amb la participació de totes les zones i diòcesis (Divendres Sant a les 11 h), ponència «Històries de Resurrecció en els Evangelis» a càrrec de la religiosa Mariola López Villanueva (Dissabte Sant a les 10 h) en què també es facilitaran pistes per a la reflexió i treball en grups i, finalment, una retransmissió de la Vetlla Pasqual (Dissabte Sant a les 19 h) des de la parròquia de Sant Pacià. Properament us enviarem el programa amb aquests actes. Enguany, com en altres ocasions, s’anima a participar a les celebracions que es facin a les parròquies i barris.

En la trobada de dissabte també es va decidir l’aportació solidària de l’ACO corresponent al 2020: els 1.000 € es repartiran a parts iguals entre Acció Solidària Contra l’Atur (proposat per la zona Nou Barris) i la Casa d’Acollida Juan de Mata, programa d’inclusió de persones immigrants extutelades a Antequera, Màlaga (proposat per la diòcesi de Còrdova).

 

Les comissions expliquen els seus treballs

Xavier Such, de la Comissió d’Internacional, va explicar que els moviments europeu i mundial (MTCE i MMTC) estan debatent si es faran o no les Assemblees i Seminaris dels moviments, que toquen enguany. I va confirmar que al MTCE s’estan revisant els Estatuts i que s’ha incrementat la quota de l’ACO a aquest moviment (1 € per cada militant que cotitza).

Per la seva banda, Helena Antò, responsable de la Comissió de Formació, va informar que estan treballant sobre les noves publicacions Creixem i Anem a fons i en l’organització de la propera Jornada de formació sobre Simone Weil, a càrrec de Josep Otón el proper 8 de maig.

Carme Ruiz, de la Comissió d’Iniciació, va recordar que cada dos mesos fan una trobada oberta a totes les zones i diòcesis i que s’estan donant pistes per tal que cada zona pugui elaborar un Pla d’iniciació adaptat al seu context. També va informar que estan preparant de cara al curs vinent una trobada d’iniciació orientada als militants més joves i als que porten pocs anys al moviment.

El responsable de la Comissió de Comunicació, Joan Andreu Parra, va explicar que ja s’han començat a visitar les zones i diòcesis per part de la Comissió per comentar el Qüestionari de comunicació que es va fer. També va recordar que el proper 17 d’abril se celebrarà la V Jornada de comunicació dedicada a com aprofitar les eines tecnològiques per fer Revisions de Vida. Des de la Comissió s’està treballant per renovar el web i també s’està donant suport des de l’ACO a l’equip de producció del programa Llevat dins la pasta que la Pastoral Obrera de Catalunya té a Ràdio Estel.

Joan Comella, responsable de la Comissió d’Economia, va confirmar que l’any 2020 va finalitzar millor de l’esperat i que pel 2021 s’ha previst un pressupost equilibrat pel que fa a ingressos i despeses, estimant una represa de l’activitat ordinària de cara al segon semestre. També va recomanar revertir al moviment la totalitat o part de la desgravació fiscal que s’obtingui de la cotització a l’ACO i treballar la Carta Econòmica que s’ha proposat.

Finalment, davant la manca de presidenta hi ha hagut quatre zones que han enviat les seves propostes de candidates a presidenta i, ben aviat, des del Comitè Permanent s’hi començaran a adreçar. La propera reunió del Comitè General serà el 26 de juny.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE