Please enable JS

La crisi climàtica, qüestió de fons a l’ACO

Diverses trobades de tardor de zones es van dedicar al deteriorament mediambiental

desembre 12/Joan Andreu Parra/

La Revisió de Vida ens pot ser útil per canviar actituds, sentiments i hàbits respecte la cura del planeta? Així s’ho han plantejat tres zones de l’ACO a l’hora de celebrar la Castanyada o les trobades de tardor d’aquests dies passats. En el cas de la zona Besòs, la jornada portava per títol «La crisi climàtica: una realitat a revisar» i, efectivament, es va fer en un format de Revisió de Vida. Els organitzadors ens comparteixen el full de treball per si pot ser d'utilitat a algun grup que es planteja fer una revisió de vida en relació al tema de la crisi climàtica. 

Pel que fa a la zona del Baix Llobregat, la jornada portava per títol «Justícia social i justícia mediambiental: dues cares de la mateixa moneda». La conferència va anar a càrrec de Maria Bargalló, consiliària de l’ACO i vicepresidenta de Justícia i Pau, una entitat que porta tot un treball de fons fet al voltant de l’encíclica Laudato Si’. A l’enllaç podeu consultar la presentació que va fer servir la Maria.

Per últim, la zona del Vallès Occidental va fer la jornada «Joves profetes del canvi climàtic» i va convidar a una taula rodona l’activista Maria Marcet, Francesc Macià de Justícia i Pau, Marc Collado de Joves d’Esquerra Verda i la militant Ana Josefa García. En el debat es va parlar d’una transició justa, de menys promeses i més inversió, de fiscalitat ambiental i del valor de la cooperació i les cures.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE