Please enable JS

Recés ACO: Espiritualitat i missió en el món obrer

Pepe Rodado va acompanyar el retir el 15 de febrer passat

març 10/Joan Andreu Parra/

En el marc dels 25 anys del document La Pastoral Obrera de tota l’Església, el 15 de febrer es va fer el Recés de l’ACO a la parròquia de Sant Josep Obrer (Nou Barris, Barcelona) i amb la participació d’una vintena de militants. El consiliari Pepe Rodado va fer diversos subratllats del document mencionat i va recordar la missió de la Pastoral Obrera: «Evangelitzar en el món del treball, és a dir, viure i ajudar a viure la Bona Notícia de Jesús.»

El director del SIPOC (Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya) va defensar que el treball no és només un mitjà per tenir recursos per a viure, sinó que contempla tres dimensions que li donen molta més amplitud: la col·laboració amb Déu (Creació oberta i dinàmica), l’aportació a la societat i la construcció personal. 

En diversos moments es va subratllar que la Pastoral Obrera interpel·la el conjunt de l’Església i es va apuntar la densitat de l’Evangeli del treball que representa Jesús: «Va ser un treballador. Tot l’Evangeli està profundament marcat per l’experiència de treball de Jesús», va dir Rodado. Com a elements clau de la Pastoral Obrera, es van indicar la dimensió missionera, l’encarnació del món obrer, la formació de militants obrers cristians, la major proximitat Església-món obrer i la denúncia de les injustícies des de la fe i els criteris evangèlics.

Després de la pregària i el treball personal es va poder disposar d’un moment grupal i finalment, una Eucaristia. Als enllaços podeu consultar:

· el llibret del Recés;

· l’àlbum de fotografies del Recés.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE