Please enable JS
Logo del 70 aniversari d'ACO realitzat pel militant David González, de la diòcesi de Madrid.

S’inicia el curs del 70è aniversari de l’ACO

Primer Comitè General el dissabte 16 de setembre

setembre 20/Joan Andreu Parra/

“Som a l’inici d’un curs que es presenta amb moltes activitats: el Seminari i l’Assemblea de l’MTCE, la Jornada General del 12 d’octubre i la celebració dels 70 anys del nostre moviment. Us desitjo un bon curs i us animo a continuar presentant l’ACO als nostres ambients”, va expressar el president de l’ACO, Jordi Soriano, als responsables de zona i de comissions presents al primer Comitè General de curs que es va fer el dissabte passat, 16 de setembre.

La presentació del Pla de curs, a càrrec del consiliari general, Pepe Rodado, va servir per recordar que tot aquest treball parteix del XII Consell i que es tracta de tenir presents les tres línies (missió, comunitat i espiritualitat): “És important com rebem els materials a nivell personal, als grups i a les zones. Són unes eines proposades per ajudar (4 revisions de vida i 3 estudis d’evangeli), no es tracta de fer-ho tot, hem de veure i discernir on volem posar els accents”, va indicar. El consiliari general també va convidar a compartir aquests materials amb persones que puguin estar interessades.

La Jornada General del 12 d’octubre, com ve sent habitual, marcarà l’inici d’un nou curs amb el lema “Que l’esperança us ompli d’alegria” i amb la novetat d’un canvi d’emplaçament, als Salesians Rocafort i alguns canvis d’horari: al matí hi haurà la ponència a càrrec de Teresa Forcades i l’Eucaristia per deixar pas a la tarda a un format més celebratiu i de memòria relacionat amb el 70è aniversari de l’ACO. Teniu tota la informació sobre la Jornada General a l’agenda de la web.

Per la seva banda, les zones i diòcesis van compartir alguns dels reptes per aquest curs: organitzar trobades més dinàmiques i celebratives, trobar relleus en les responsabilitats, com acompanyar la longevitat de la militància, com cuidar les persones que marxen del moviment i poder deixar la porta oberta a un retorn, la participació amb altres moviments en jornades significatives (Primer de Maig, Jornada del Treball Decent, Dia de la Dona Treballadora...), realitzar gests públics que ens identifiquin i se’ns reconegui...

A l’enllaç podeu consultar la pregària de l'inici del Comitè General que va preparar la zona del Baix Llobregat.

 

Dedicació intensiva a l’acollida del Seminari i Assemblea de l’MTCE

La Comissió d’internacional va informar sobre els preparatius del Seminari i l’Assemblea del Moviment de Treballadors Cristians Europeu que tindrà lloc del 21 al 23 de setembre a la residència salesiana de Martí Codolar i on l’ACO és amfitriona. La temàtica està centrada en el paper de les organitzacions de treballadors per al bon funcionament de la democràcia. S’esperen uns 40 participants de 15 moviments diferents i una dotzena de militants d’ACO hi assistiran com a oients.

La Comissió d’economia va informar que les despeses estan en línia amb el previst i que s’han rebut algunes subvencions de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Arxidiòcesi de Barcelona, resta pendent la resolució definitiva de la Generalitat. La Comissió de formació, per la seva banda, va avançar que la Jornada de formació (2 de desembre) tindrà com a tema “La dona a l’Església” i com a ponents Neus Forcano i Carmen Soto. La Comissió d’iniciació va explicar que aquest curs volen reformular el pla d’iniciació i que a partir del gener vinent faran una crida a persones interessades a integrar-se al grup de treball que acabarà de definir aquest pla. També volen anar visitant les zones i diòcesis i preparar la Jornada d’iniciació (25 de maig) que estarà dirigida a grups joves i nous. La Comissió de comunicació, per la seva banda, va informar que volen posar en marxa amb la Comissió d’iniciació el projecte de llançar per xarxes socials (a l’estil d’ACO Madrid) una noticia i pregària mensual entorn el món del treball a partir de les Revisions de Vida dels grups. També estan coorganitzant la Jornada de comunicació (20 d’abril) amb l’Agència Flama i volen recollir l’opinió dels lectors sobre el canvi de disseny de Salillum i consolidar aquests canvis.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE