Please enable JS

Sant Francesc d'Assís de Bellavista, una parròquia forjada de baix a dalt

Presentació del llibre i documental sobre la comunitat el 16 de juny

juny 12/Joan Andreu Parra/

Cinc anys després de fundar-se, la parròquia de Sant Francesc d’Assís de Bellavista s’explica en un documental i en el llibre Sant Francesc d'Assís a Bellavista. Una parròquia al servei del barri. Aquesta parròquia de la qual és rector des de la seva creació el 2013 el consiliari general de l’ACO, Pepe Baena, està situada en un barri de perifèria de Granollers, al municipi de Les Franqueses del Vallès, format per famílies treballadores d'origen migrant. En aquest entorn es gesta una experiència creient singular.

«El material editat mostra una comunitat viva i serveix a la mateixa finalitat pastoral que va motivar els primers cristians de Bellavista. És a dir, és una eina d'evangelització: per reforçar el vincle comunitari i per anunciar l’esperança als més pobres. El relat mostra l'actitud d'obertura i el compromís d'un grup heterogeni de cristians i reforça la idea que Sant Francesc d'Assís és una parròquia que neix i viu al servei de les necessitats del barri de Bellavista. El projecte pren l’accent dels moviments d’acció catòlica i l’Evangeli de Jesús els fa de guia», expliquen l’autora Laura Mor i el rector Pepe Baena.

Tant el llibre com el documental recullen el testimoni de 18 persones vinculades a la parròquia, entre els quals diversos militants de l’ACO. El proper diumenge 16 de juny el Teatre Auditori de Bellavista (c. d'Astúries, 1. Bellavista - Les Franqueses del Vallès) acollirà l'estrena del documental i la presentació del llibre a càrrec Pepe Baena i Laura Mor.Altres articles