Please enable JS
Participants als exercicis que enguany s'han fet a Barcelona, a l'Espai d'Interioritat Francesc Palau.

Un any més d’exercicis “amb olor d’ovella”

El consiliari Pepe Baena ha estat qui ha acompanyat aquest temps d'espiritualitat

setembre 13/Joan Andreu Parra/

[Ramon Porti i Piqué] Aquest any ens hem tornat a trobar del 21 al 25 d’agost un total de vint-i-sis persones entre militants i simpatitzants d’ACO a l’Espai d’Interioritat Francesc Palau de Barcelona per dur a terme els exercicis. Un gran què l’aire condicionat del qual disposava la casa. Ha estat una gran ajuda!

Cada matí, a ¾ de 8, amb la Paquita, fent ioga a la terrassa, als peus del Tibidabo, la torre de Collserola i al nostre costat la de Bellesguard. Un bon començament del dia. Després de l’esmorzar, ens trobem tots a la sala per fer els treballs del matí i posteriorment de la tarda, portats per en Pepe Baena, darrer consiliari general, sobre el tema puntal d’aquest any, “Espiritualitat amb olor d’ovella”. Cada treball té la seva cançó, textos bíblics, testimonis, proposta de reflexió i documentació per consultar i ajudar a orientar la nostra vivència. Durant tres dies (veure, jutjar i actuar) han estat un seguit de pistes que tothom ha treballat segons el seu procés personal, però sempre amb l’actitud d’ovella que cerca el seu pastor.

Al vespre, abans de sopar, l’eucaristia. En Pepe es fa com un més, abaixa la cadira de l’alçada de l’altar fins arran dels bancs. Tothom qui vulgui pot comentar el text de l’Evangeli que es llegeix aquell dia i que es troba escrit al treball de la tarda; s’ofereixen pregàries, poesies... fins i tot a la darrera que es fa el dijous concelebra amb el Pepe un matrimoni. Gràcies per tot, per aquesta fe viva.

També es va fer una sortida voluntària un dia, després de l’exposició del matí, abans de dinar, a la torre Bellesguard, preciosa. Gaudí era creient, tenia un lligam amb la natura i ho mostra en les seves construccions. En aquesta, també.

Després de sopar mirem de compartir el que s’ha treballat al llarg del dia. Qui vol explica el que li han aportat els textos del matí i la tarda. El conte que es llegeix ajuda a centrar. Quantes experiències de vida que surten! És un moment de buidar-se, donar-se. Un actuar també vol dir paciència, confiança.

I, finalment, el divendres fem cinema, amb la pel·lícula Johnny, del 2022, una historia real d’amor pel món i per altres persones, sobre el fet que tots mereixem una segona oportunitat. Comencem amb un cant, AXET (celebra la vida). Tothom mereix el perdó.

Es fa una valoració final d’aquests dies. Molt positiva, els treballs, les aportacions… Un regal per a la Paquita, un ram de flors, i per al Pepe, dos llibres. També, d’una manera especial, s’agraeix a en Joan Comella la seva tasca duta com a responsable de la sortida i de l’organització perquè tot funcionés bé, alliberant en aquest cas a l’Àngela Rodríguez que també ens ha acompanyat.

Dinem per darrera vegada a la casa. Felicitem al servei de cuina i menjador. Moltes gràcies per la feina feta! Anem a recollir les nostres coses. Ens acomiadem mútuament, fins al proper any!

Podeu consultar les fotos a l'enllaç.

 

Exercicis d'estiu ACO 2023Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE