Please enable JS

60 anys

El 2013 l’ACO va celebrar els seu 60è aniversari. Sis dècades d’un camí iniciat els anys cinquanta del segle passat sota l’impuls d’un capellà suís, Albert Maréchal, que va contactar amb joves adults de la JOC de Barcelona per començar a bastir el que és ara un moviment amb centenars de militants i desenes de grups repartits per Catalunya i també per altres parts de l’Estat espanyol.

Quim Cervera, el consiliari general del Moviment l’any del seu 60è aniversari, escrivia en relació amb aquesta celebració i el context social en què se celebrava:

“Esperem que aquesta celebració ens ajudi a tots a augmentar la nostra sensibilitat i solidaritat social en aquest temps de crisi, en què molta gent pateix: els aturats, els immigrants, els joves que no troben feina, les dones, els jubilats i tanta altra gent, resultat de les retallades en tots els àmbits, de la corrupció econòmica i política, fonamentades en un sistema capitalista que per si mateix és injust, inhumà i corrupte. Així farem memòria dels canvis i lluites passades, consolidarem l’esperit crític sobre el present i albirarem accions adequades per construir un futur més digne”.

Amb motiu d'aquest aniversari l'ACO va editar aquest vídeo.

 

ACO 60 ANIVERSARI 121013.mp4 from ACO on Vimeo.