Please enable JS

Actualitat

Detall del cartell de la Jornada diocesana de Pastoral Obrera de Terrassa.

Donant forma als mandats del XII Consell

Resum del Comitè General del dissabte 13 de maig

15 mai / Joan Andreu Parra /
«Després de celebrar el Consell en dues parts, estem embrancats de ple en com portarem a terme les línies d’actuació i els reptes. Però recordem que som molt entusiastes per obrir i proposar, però ens és més complicat tancar temes i aconseguir grups de treball que s’hi posin. Per tant, intentem allà on estem tancar un tema abans d’obrir un altre», va proposar la presidenta de l’ACO, Rocío Elvira, a l’inici de la darrera reunió del Comitè General que es va celebrar en format presencial i telemàtic el dissabte passat, 13 de maig.
Llegir més
Celebració diocesana del Primer de Maig a la parròquia de Santa Magdalena. Foto: Pastoral Obrera de Barcelona.

Ressons del Primer de Maig

La salut laboral i la denúncia de les precarietats van ser els principals accents dels moviments de Pastoral Obrera

15 mai / Joan Andreu Parra /
Un programa coral dedicat al Primer de Maig va ser l’episodi del Llevat dins la pasta del 3 de maig passat. La conversa va ser amb els diferents membres de moviments de la Pastoral Obrera per a parlar de situacions concretes del món del treball com ara les reivindicacions de les dones, del recent accident a la mina de Súria —on van morir tres joves— i de la precarietat laboral juvenil i les seves conseqüències.
Llegir més
La teòloga Roser Solé Besteiro va participar a l'espai 'Llevat dins la pasta'. Foto: Josep Losada.

«Llevat dins la pasta»: els programes d’abril i maig

L’espai de la Pastoral Obrera de Catalunya s’emet setmanalment a Ràdio Estel en el programa «Sense distància»

15 mai / Joan Andreu Parra /
Aquests són els darrers programes Llevat dins la pasta emesos a Ràdio Estel en el que portem de temporada (cada dimecres a les 18.25). Aquest programa ideat i produït per la Pastoral Obrera de Catalunya, el podeu trobar a la plataforma Ivoox (https://www.ivoox.com/podcast-llevat-dins-pasta_sq_f11013703_1.html).
Llegir més
Ponència de la Setmana Santa, amb Salva Clarós (al centre de la imatge).

Llei de diligència deguda: drets humans i cura del planeta, al centre de l’activitat econòmica

El Moviment de Treballadors Cristians Europeu s’interessa per la qüestió en el Dia d’Europa

3 mai / Joan Andreu Parra /
Al món milions de persones treballen en condicions inhumanes i el treball forçat i l’infantil estan a l’ordre del dia. En molts països hi ha salaris per sota del nivell de subsistència, mentre que moltes persones segueixen treballant amb unes normes de seguretat que posen en perill la seva vida, patint conseqüències per a la salut. El medi ambient també pateix, amb un impacte devastador ja en el present i en els mitjans de vida de milions de persones. 
Llegir més
Marc Andreu va moderar la taula de la jornada amb Montse Santolino i Sergi Picazo.

Les perifèries existim

Jornada de comunicació de l’ACO, el 26 d'abril, dedicada a analitzar la mirada dels mitjans als barris

28 abr / Joan Andreu Parra /
Per al periodista Sergi Picazo no és anecdòtic que a l’espai El Temps de TV3 pràcticament mai surtin fotografies de paisatges de l’àrea metropolitana de Barcelona. És un exemple del maltracte (perifèries a les seccions de successos de la tele com a llocs perillosos o als espais d’entreteniment amb una imatge «cutre/cañí») o no tracte de les regions perifèriques on, precisament, viu la majoria de la població. «La Florida i Morad han estat paradigmàtics de l’apropament que han fet els mitjans als barris. Per què no surten fotos de La Florida a El Temps?
Llegir més
Pregària familiar dels cinc sentits el Dissabte Sant a Can Bajona.

Setmana Santa intergeneracional a Can Bajona

L’ACO celebra comunitàriament el Tridu Pasqual a Solsona

17 abr / Joan Andreu Parra /
Un cop més i aquesta vegada sense mesures anti-Covid, l’ACO ha celebrat comunitàriament del 6 al 9 d’abril passats la Setmana Santa a la casa de colònies Can Bajona (Solsonès) amb el lema «Viure amb dignitat i plenitud». A la pràctica els gairebé quatre dies de convivència es converteixen en un espai intergeneracional compartit per famílies i militants d’edat més avançada amb activitats molt apreciades com la pregària familiar.
Llegir més
Mercè Solé a la darrera Jornada d'Estudi de la Pastoral Obrera de Catalunya.

«Llevat dins la pasta»: els programes de març i abril

L’espai de la Pastoral Obrera de Catalunya s’emet setmanalment a Ràdio Estel en el programa «Sense distància»

17 abr / Joan Andreu Parra /
Aquests són els darrers programes Llevat dins la pasta emesos a Ràdio Estel en el que portem de temporada (cada dimecres a les 18.25). Aquest programa ideat i produït per la Pastoral Obrera de Catalunya, el podeu trobar a la plataforma Ivoox (https://www.ivoox.com/podcast-llevat-dins-pasta_sq_f11013703_1.html).
Llegir més
Participants a la jornada d'iniciació de l'ACO.

Jornada d'iniciació per descobrir que acompanyar ens fa sentir vius

El 18 de març passat es va fer la trobada a Sant Pau del Camp

12 abr / Joan Andreu Parra /
[Comissió d'iniciació] Aquest any vam fer la Jornada d’Iniciació a Sant Pau del Camp (un espai fabulós a tenir molt en compte!). Convidàvem a participar-hi tota la militància, simpatitzants i persones que volguessin conèixer l’ACO. Posàvem l’accent en l’acompanyament a les persones del nostre entorn perquè, tal com diu el Document d’Identitat: “Busquem Déu en la vida, en les persones que ens envolten. Les acompanyem compartint la vida quotidiana, l’amistat, el testimoni i també l’experiència de fe. Compartir tot això és un deure d’amistat i d’amor.”
Llegir més
Nou buró del Moviment Mundial de Treballadors Cristians, escollit a la trobada a Lourdes.

L’MMTC renova el buró i aprova les línies pels propers quatre anys

Assemblea i seminari a Lourdes del 24 al 31 de març

4 abr / Joan Andreu Parra /
[Montserrat Sidera, Comissió d’internacional] Amb el tema “Justícia social en una economia per a la vida” els dies 25 al 31 de març s’ha celebrat el Seminari i Assemblea de l’MMTC (Moviment Mundial de Treballadors Cristians), a Lourdes (França). Aquesta trobada es celebra cada quatre anys. De l’ACO hi ha participat Montserrat Sidera, de la comissió internacional.
Llegir més
Participants al Comitè General del dissabte 25 de març.

És hora de sortir a les places

Celebrat el Comitè General el dissabte 25/03

27 Mar / Joan Andreu Parra /
«Un cop hem discutit, discernit i aprovat els documents al Consell i la trobada de responsables, ara ens toca mirar les perifèries, els precaris, les parròquies, els sindicats. Ara ens toca sortir a les places; cada zona, diòcesi i grup hem de valorar el que podem fer amb ànim de sembradors i amb confiança en l'Esperit». Aquesta va ser la benvinguda de la presidenta d'ACO, Rocío Elvira, als participants a l'últim Comitè General del dissabte 25 de març.
Llegir més

Pàgines

Últims articles
Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE