Please enable JS

Llibre de ruta del Comité Permanent

Militants de l'ACO i la GOAC que pertanyen a la Marea Pensionista, en una de les manifestacions dels dilluns.

Testimonis de la darrera Jornada de consiliaris

12 jul / Pepe Rodado /
Us comparteixo els dos testimonis que vam tenir a la nostra jornada de formació de consiliaris del 4 de març, que portava per títol: ACO: una comunitat que fa comunitat, en missió i en xarxa. Aquests testimonis ens van estimular a sortir cap enfora del moviment, a la trobada de persones i col·lectius amb els que volem ser-hi, per ser fidels a la nostra missió evangelitzadora en el món obrer.
Llegir més
Participants al II Seminari Antonio Algora.

II Seminari Antonio Algora dedicat a l’extensió de la Pastoral Obrera i del Treball

12 jun / Jordi Soriano /
Delegats i delegades de 20 diòcesis i les presidències de la Germandat Obrera d’Acció Catòlica (HOAC), la Joventut Obrera Cristiana (JOC) i l’Acció Catòlica Obrera (ACO) han participat al 2n Seminari Monsenyor Antonio Algora, el 20 de maig passat a Toledo, per dialogar sobre els reptes i les prioritats per a la Pastoral del Treball a l’església d’Espanya.
Llegir més
Sessió de treball del Consell Assessor de la Pastoral del Treball el 30 de maig passat.

L'ACO, al final de curs del Consell Assessor de la Pastoral del Treball

12 jun / Rocío Elvira /
El final de curs del Consell Assessor de la Conferència Episcopal Espanyola, on ACO està representada pels presidents, es va celebrar a Burgo de Osma, Sòria. Allí el bisbe Mons. Abilio Martínez va ser l’amfitrió de la trobada. Ens van rebre a la “Casa de espiritualidad San Pedro de Osma”, antic Seminari, i ens van fer una visita guiada per la catedral i la bella ciutat. Durant la reunió es van treballar diversos temes que preocupen a la Pastoral del Treball com són els reptes:
Llegir més
Grup de treball de la Carta Econòmica al XII Consell.

Quines són les funcions del/la responsable d’economia de l’ACO?

17 mai / Jordi Soriano /
Ja fa uns mesos que a l’ACO no tenim responsable de la Comissió d’economia i durant aquest temps us ho hem anat anunciant-t’ho amb el fi de tenir nou/nova responsable de la citada comissió. Però com ens deia a la trobada de Setmana Santa un militant amb molta experiència, no estem dient quines són les funcions d’aquest càrrec, i ara ho intentaré fer.
Llegir més
Josep Sánchez Bosch (el tercer començant per la dreta a la primera fila) a la Jornada de formació del 2019 "Amb la paraula mantenim viva la Història" on va donar el seu testimoni.

In memoriam Josep Sánchez Bosch, president de l'ACO (1989-1993)

17 abr / Jordi Soriano /
[Missatge llegit pel president de l'ACO, Jordi Soriano Márquez, en el funeral de Josep Sánchez Bosch] Avui retem el darrer homenatge al nostre company Josep Sánchez Bosch, militant cristià des dels catorze anys, primer a la JOC, després a l’ACO i a l'MMTC (Moviment Mundial de Treballadors Cristians). Està morint la generació que va passar la postguerra, que va lluitar pels canvis polítics i socials a l’Estat espanyol durant la transició democràtica.
Llegir més

20 anys d’un mar de fueguitos

17 Mar / Àngela Rodríguez /
Tots som “un mar de fueguitos”, en paraules d’Eduardo Galeano, i aquest va ser el lema del 20è aniversari de l’ACO a Còrdova. L’acte de celebració responia exactament a aquesta expressió: un acte molt senzill però ple d’emotivitat i de testimonis del què l’ACO ha representat per a la vida, el compromís i la fe de la militància de Còrdova. 
Llegir més
Treball de la Carta Econòmica durant el XII Consell a Veciana. Foto: Jordi Romero.

Cerquem responsable de la Comissió d’economia d’ACO

10 febr / Jordi Soriano /
Necessitem una persona que coordini la comissió d’economia d’ACO, que està formada per a tots els responsables d’economia de zona. Característiques:
Llegir més
Militants de Còrdova participant a l'Inici de curs a la parròquia de "Las Margaritas".

Acompanyant la diòcesi de Còrdova en l'inici de curs

9 nov / Rocío Elvira /
La presidenta d'ACO, Rocío Elvira Q, va assistir el dissabte 29 d'octubre a l’Assemblea d'inici de curs de la diòcesi de Còrdova. La parròquia de “Las Margaritas” va acollir als grups d’ACO. L'objectiu de l'assemblea va ser l'elaboració d'unes línies per treballar aquest curs, on es va prioritzar alimentar la nostra fe i esperança com a mitjà per donar resposta a les dificultats pròpies de la vida (descobrir Déu en la vida adulta) i la coresponsabilitat per ser un moviment sòlid i en sortida. Per aquests objectius es van proposar mitjans per portar-los a terme.
Llegir més

Salutació nou consiliari general, Pepe Rodado

22 set / Pepe Rodado /
Em dic Pepe Rodado León. Vaig néixer en un petit poble de Ciudad Real, que es diu Alhambra, fa 60 anys. El tercer de sis germans, vam venir a Catalunya l’any 1972. Els meus pares volien un futur millor pels seus fills que al poble no podíem tenir. Vaig començar a treballar als 15 anys en una fàbrica tèxtil de Sabadell, la ciutat que ens va acollir. Vaig descobrir el moviment obrer en les grans mobilitzacions del sector tèxtil a finals dels 70.
Llegir més

Quatre anys com a consiliari general junt al pou d’aigua viva

22 set / Pepe Baena /
Com ha passat el temps! Quatre cursos com a consiliari general acompanyant persones, militants i consiliaris a l’ACO. Un acompanyament que s’ha anat concretant amb el pas del temps amb Crist de veritable Company de camí.
Llegir més

Pàgines

Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.