Please enable JS

Llibre de ruta del Comité Permanent

Pepe Baena i el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, el 12 d'abril passat, en un àpat de fraternitat de capellans, diaques i seminaristes de la diòcesi.

Paraules d'amor d'un capellà d'estar per casa

2 mai / Pepe Baena /
Per començar, és sa compartir que també els capellans ens enamorem una vegada i una altra.
Llegir més
La presidenta de l'MTCE, Olinda Marques, amb la presidenta de l'ACO, Rocío Elvira.

Tres dies a Wezemaal amb el Moviment de Treballadors Cristians Europeu

7 abr / Rocío Elvira /
L’ACO ha estat present en les jornades del grup de coordinació del Moviment de Treballadors Cristians Europeu (MTCE) a Wezemaal (Bèlgica) de l’1 al 3 abril passats i es va parlar de la situació tant del moviment europeu com del moviment mundial. Ho va fer representada en la presidenta d’ACO, Rocío Elvira, que va substituir a la titular, la responsable de la Comissió d’internacional, Montserrat Sidera. A la trobada també hi havia el consiliari de l’ACO Josep Jiménez Montejo, que és, al seu torn, consiliari general de l’MTCE.
Llegir més
La presidenta d'ACO, Rocío Elvira, intervenint en l'acte que es va celebrar a la seu de Cristianisme i Justícia.

L'ACO en la presentació del llibre «Ahora más que nunca», de l'HOAC

24 febr / Rocío Elvira /
L’ACO va estar present en l’acte de presentació del llibre Ahora más que nunca, que es va celebrar l'11 de febrer passat a la sala d'actes de Cristianisme i Justícia. Es tracta dels testimonis de militants obrers de la GOAC (Germandat Obrera d’Acció Catòlica). L'editora Teresa García Gómez va contextualitzar les tres experiències des de la fe que mostren els militants. La Teresa va dir que es parla de la vida, de l'Església i per això s’han d’incloure desencants i il·lusions. És la memòria agraïda de fe i fidelitat en Crist.
Llegir més

En camí cap al XII Consell, agraïment a la militància

11 febr / Joan Andreu Parra /
Estimats i estimades militants, Volem agrair-vos la vostra participació en aquesta primera fase de treball cap al XIIè Consell d’ACO. La participació en la presentació d’esmenes i comentaris ha estat força nombrosa i hem rebut aportacions molt interessants, amb més de cent formularis presentats per als tres documents (Identitat d’ACO, Normes de Funcionament i Organització i Carta Econòmica). Pensem que fem comunitat cristiana en la mesura que obrim el nostres cors i ens escoltem. Aquest és el camí que estem construint.
Llegir més
Foto de grup a les Jornadas Generales de Pastoral del Trabajo 2021

Jornades Generals de Pastoral del Treball a Espanya

25 nov / Rocío Elvira /
[Rocío Elvira] Els passats 19 a 21 de novembre s’han celebrat a Àvila les XXVII Jornadas Generales de Pastoral de Trabajo a les quals hem assistit en Santi Boza i jo mateixa com a presidents de l’ACO i que tenien com a lema «El gran tema es el Trabajo. Llamadas para la pastoral del trabajo desde Laudato si’ y Fratelli tutti». En la jornada de formació els tres testimonis que van fer les seves aportacions en el panel d’experiències van anar hi en aquesta línia:
Llegir més

Els sis primers mesos a la coordinació de l’ACO

12 mai / Àngela Rodríguez /
Aquests sis primers mesos com a coordinadora de l’ACO m’han fet descobrir molts aspectes del moviment que desconeixia, tot i portar com a militant ara ja fa 18 anys, en els quals he tingut diverses responsabilitats, la darrera de les quals va ser responsable de la Zona del Baix Llobregat, però també he passat per la responsabilitat de grup i per la Comissió de Comunicació, entre d’altres serveis.
Llegir més
imatge

Actius i actives des del confinament

6 jul / Maria Martínez /
Tres mesos han passat des de l’estat d’ alarma. Hem hagut de canviar en aquest temps el ritme de la nostra vida. Hem viscut morts molt properes, persones malaltes que no sabem les seqüeles que a algunes els hi quedaran, feines de molt risc, teletreball, ERTO, ERO, atur  i molts mes patiments i angoixes.
Llegir més

Per a viure la Quaresma i la Setmana Santa

6 abr / Joan Andreu Parra /
La crisi econòmica del 2008 va ser un colp molt fort que va rebre la nostra societat, va afectar a tots, però, com sempre, a les persones més desfavorides… Per què va vindre aquella crisi? Sembla ser que per la mala administració de l'economia i pels interessos d'aquelles persones que la tenen a les seues mans. No seria assenyat dir que “aquella pandèmia”, va vindre per casualitat. Tots tenim part de culpa, però menys assenyat seria dir que, la qual cosa va ocórrer, ho van provocar els que no tenen poder, ni diners, ni influència en la societat.
Llegir més

L’experiència al «Congreso de Laicos 2020-Pueblo de Dios en salida»

9 Mar / Santi Boza /
Durant els passats dies 14 al 16 de febrer de 2020 va tenir lloc al Pabellón de Cristal de la Casa de Campo de Madrid la celebració del «Congreso de Laicos 2020-Pueblo de Dios en Salida». Per part del nostre moviment ACO vàrem participar, a banda de nosaltres com a president i presidenta, alguna i algun altre militant representant de delegacions de Pastoral Obrera o altres entitats a les que estan vinculats.
Llegir més

Reivindicant l'ACO a les XXV Jornadas Generales de Pastoral Obrera

9 gen / Maria Martínez /
Els dies 29-30 de novembre i 1 de desembre es van celebrar a El Escorial (Madrid) les XXV Jornadas Generales de Pastoral Obrera. En aquesta ocasió, amb motiu de la commemoració dels 25 anys, les jornades duien per lema “La Pastoral Obrera de toda la Iglesia. A los 25 años de su publicación”.
Llegir més

Pàgines

Som la Rocío Elvira, en Santi Boza (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general), en Pepe Baena (consiliari general), la Carme Ruiz (responsable d'Iniciació, no hi és a la fotografia) i en Joan Comella (responsable d'Economia), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO. 

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.