Please enable JS

Llibre de ruta del Comité Permanent

Participants al Congrés de Laics. L'autora és la tercera començant per la dreta.

Endavant amb aquest Primer Anunci, però al carrer i amb els meus germans

6 Mar / Lucia Brenlla /
Enmig d'un ambient de Conferència Episcopal, que suposa la presència de 40 bisbes i sacerdots i una petita representació de la vida religiosa femenina a Espanya, juntament amb prop de 600 laics compromesos del territori nacional, l'Esperit ens ha fet tornar a experimentar la força de la Comunitat, de ser un poble en camí com ho va ser el poble d'Israel, i de ser un poble acompanyat amb aquella representació tan evocadora de la “tenda de trobada” en què Déu mateix baixava a parlar estones llargues amb Moisès i indicar-li el camí.
Llegir més
Grup de coordinació europeu de l'MTCE. Foto: MTCE.

Preocupació pel futur d'Europa a l'MTCE

4 Mar / Montserrat Sidera /
Del 16 al 18 de febrer, a Weezemal (Bèlgica) va tenir lloc la reunió del grup de coordinació europeu de l'MTCE (Moviment de Treballadors Cristians d'Europa) que se celebra una vegada a l’any. Ens reunírem representants dels següents moviments europeus: ACO França, HOAC, ACO Espanya, KAB Sud Tirol, LOC Portugal, CTC Suïssa, i la co-presidenta de l'MMTC. 
Llegir més
El consiliari general, Pepe Rodado, va explicar el Pla de curs a l'inici de la Jornada General. Foto: Jordi Esplugas.

Pepe Rodado explica el Pla de curs “Que l’esperança us ompli d’alegria”

11 des / Pepe Rodado /
El Pla de curs 2023-2024 que vam lliurar en la Jornada General sorgeix de les tres línies del XII Consell: comunitat, espiritualitat i missió. És un material que us proposem per treballar a nivell personal, de grup i de zona, no amb l’ànim de fer-ho tot ni que sigui considerat una tasca, sinó per ajudar a fer camí aquest curs veient i discernint on volem posar els accents.
Llegir més
A la dreta de la imatge, el president de l'ACO, Jordi Soriano, al seminari de la LOC-MTC.

Objectiu: descarbonitzar el planeta. El darrer seminari de la LOC

30 oct / Jordi Soriano /
Des de el 19 al 22 d’octubre, s’ha celebrat a Setubal (Portugal) el Seminari Internacional de la LOC/MTC (Liga Operária Católica-Movimiento de Trebalhadores Cristiäos). El tema que vàrem tractar va ser: “Pacte Verd Europeu i Ocupació. Fons de transició justa. Impacte a les relacions Laborals i paper del diàleg social. Economia Circular”.
Llegir més
Militants de l'ACO i la GOAC que pertanyen a la Marea Pensionista, en una de les manifestacions dels dilluns.

Testimonis de la darrera Jornada de consiliaris

12 jul / Pepe Rodado /
Us comparteixo els dos testimonis que vam tenir a la nostra jornada de formació de consiliaris del 4 de març, que portava per títol: ACO: una comunitat que fa comunitat, en missió i en xarxa. Aquests testimonis ens van estimular a sortir cap enfora del moviment, a la trobada de persones i col·lectius amb els que volem ser-hi, per ser fidels a la nostra missió evangelitzadora en el món obrer.
Llegir més
Participants al II Seminari Antonio Algora.

II Seminari Antonio Algora dedicat a l’extensió de la Pastoral Obrera i del Treball

12 jun / Jordi Soriano /
Delegats i delegades de 20 diòcesis i les presidències de la Germandat Obrera d’Acció Catòlica (HOAC), la Joventut Obrera Cristiana (JOC) i l’Acció Catòlica Obrera (ACO) han participat al 2n Seminari Monsenyor Antonio Algora, el 20 de maig passat a Toledo, per dialogar sobre els reptes i les prioritats per a la Pastoral del Treball a l’església d’Espanya.
Llegir més
Sessió de treball del Consell Assessor de la Pastoral del Treball el 30 de maig passat.

L'ACO, al final de curs del Consell Assessor de la Pastoral del Treball

12 jun / Rocío Elvira /
El final de curs del Consell Assessor de la Conferència Episcopal Espanyola, on ACO està representada pels presidents, es va celebrar a Burgo de Osma, Sòria. Allí el bisbe Mons. Abilio Martínez va ser l’amfitrió de la trobada. Ens van rebre a la “Casa de espiritualidad San Pedro de Osma”, antic Seminari, i ens van fer una visita guiada per la catedral i la bella ciutat. Durant la reunió es van treballar diversos temes que preocupen a la Pastoral del Treball com són els reptes:
Llegir més
Grup de treball de la Carta Econòmica al XII Consell.

Quines són les funcions del/la responsable d’economia de l’ACO?

17 mai / Jordi Soriano /
Ja fa uns mesos que a l’ACO no tenim responsable de la Comissió d’economia i durant aquest temps us ho hem anat anunciant-t’ho amb el fi de tenir nou/nova responsable de la citada comissió. Però com ens deia a la trobada de Setmana Santa un militant amb molta experiència, no estem dient quines són les funcions d’aquest càrrec, i ara ho intentaré fer.
Llegir més
Josep Sánchez Bosch (el tercer començant per la dreta a la primera fila) a la Jornada de formació del 2019 "Amb la paraula mantenim viva la Història" on va donar el seu testimoni.

In memoriam Josep Sánchez Bosch, president de l'ACO (1989-1993)

17 abr / Jordi Soriano /
[Missatge llegit pel president de l'ACO, Jordi Soriano Márquez, en el funeral de Josep Sánchez Bosch] Avui retem el darrer homenatge al nostre company Josep Sánchez Bosch, militant cristià des dels catorze anys, primer a la JOC, després a l’ACO i a l'MMTC (Moviment Mundial de Treballadors Cristians). Està morint la generació que va passar la postguerra, que va lluitar pels canvis polítics i socials a l’Estat espanyol durant la transició democràtica.
Llegir més

20 anys d’un mar de fueguitos

17 Mar / Àngela Rodríguez /
Tots som “un mar de fueguitos”, en paraules d’Eduardo Galeano, i aquest va ser el lema del 20è aniversari de l’ACO a Còrdova. L’acte de celebració responia exactament a aquesta expressió: un acte molt senzill però ple d’emotivitat i de testimonis del què l’ACO ha representat per a la vida, el compromís i la fe de la militància de Còrdova. 
Llegir més

Pàgines

Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.