Please enable JS

Jornada d'estudi de la POC “Joves a la corda fluixa? Fent front a la precarietat”

Dissabte, 24 febrer, 2024 - 10:00

Obert

Que els canvis que en la nostra societat -que no són pas espontanis- afecten especialment els joves és un fet observable. Des de l’emergència climàtica fins a la progressiva digitalització, passant pels canvis constants en el sistema educatiu, la dificultat d’accés a la feina, la precarietat laboral, la inaccessibilitat de l’habitatge, o el mur d’obstacles per als qui acaben d'arribar.  Tot això, a més, es produeix en un context d’una enorme desigualtat, de l’expansió d’una economia que ofega la vida, i en una situació política internacional on l’autoritarisme, el menyspreu a la llei i als drets dels més febles creixen cada dia.

“No deixar-nos robar l’esperança” -en paraules del papa Francesc-, contribuir, amb les i els joves, a crear les condicions perquè puguin viure amb dignitat, acompanyar-los en allò que faci falta és responsabilitat de tots i una condició indispensable per transmetre l’Evangeli.

Hem demanat a Imanol Zubero, sociòleg que ens ajudi a pensar-hi. I hem demanat també, a uns quants joves, que ens expliquin la seva experiència de lluita.

Seminari Conciliar de Barcelona C/ de la Diputació, 231, Barcelona 08007