Passar dels números vermells als negres, depèn de tots nosaltres!

INFO_ACO

Passar dels números vermells als negres, depèn de tots nosaltres!

A l’ACO ja portem uns anys tancant els exercicis econòmics en números vermells, és a dir en negatiu, ja que gastem més del que ingressem. És una tendència que, a més i de manera preocupant, va incrementant-se cada any i que considerem que no podem normalitzar ja que, de continuar així, podríem ofegar el funcionament del nostre estimat moviment (que ja porta més de 66 anys fent camí).

Des de la Comissió d’economia hem fet una anàlisi de les despeses del moviment i pensem que ja estan prou afinades, no hi ha lloc per on retallar més, tocaríem ós. Per tal que veieu a què es destinen les partides principals del pressupost hem preparat un document que, mes enllà dels números, ens explica el sentit que tenen cadascuna de les despeses.

Així doncs, si les despeses estan prou acotades, el recorregut que hem de fer és per la via dels ingressos i, en conseqüència, es fa necessari revisar les cotitzacions que fem al moviment i dels militants que actualment no cotitzen. En l’actualitat, tenim una mitjana de cotització anual per militant de 116 € que, com veiem, és insuficient per poder equilibrar el pressupost; el desitjable seria una cotització d’uns 175 €, considerant les persones que cotitzen actualment.

En les visites que des de la Comissió d’economia estem fent a les diferents zones us expliquem la casuística de cada lloc i també us recordem alguns aspectes i eines que poden ajudar-nos a fer aquesta revisió de les nostres cotitzacions:

  1. La Carta econòmica de l’ACO. Va ser aprovada en els Consells del 2001 i del 2013 i defineix quins són els objectius econòmics que tenim: autofinançament, solidaritat i transparència/coresponsabilitat.

 

  1. La Revisió de Vida sobre Economia. Certament, ens costa i ens pot resultar difícil transparentar la nostra economia davant els companys, però si ho fem en un clima de confiança, sense jutjar-nos i amb voluntat de conversió a la llum de l’Evangeli (com haurien de ser totes les Revisions de Vida), pot donar fruits valuosos.

 

  1. La normativa fiscal favorable a les donacions a entitats sense ànim de lucre. En efecte, fa poc hem lliurat a l’Agència Tributària el llistat de donants a l’ACO del 2018 i són només 1 de cada 4 militants. Potser no tots feu declaració de Renda, però aquells que la presenteu heu de saber que les deduccions a entitats com l’ACO són un 75% pels primers 150 € i un 30% per la resta. Us proposem que una part d’aquesta desgravació que tindreu (o bé la totalitat) la sumeu i ja la fixeu en la vostra cotització a l’ACO.
    Per poder fer-vos aquesta desgravació aquelles persones que no ho esteu fent cal que ens feu arribar a secretaria@acocat.org l’escanejat del vostre DNI o fotocopiat per correu postal al C/ Tapioles, 10, 2n, 08004 Barcelona i ho comunicarem a Hisenda de cara al proper exercici 2019.

 

Per últim, volem destacar el caràcter solidari del moviment, per això contemplem que qualsevol militant en situació de dificultat econòmica, només ho ha de comunicar a la secretaria de l’ACO per tal que en preguin nota i esdevenir un militant amb ple dret encara que no pugui cotitzar. Us recomanem, en aquest sentit, la lectura del Creixem n. 7 «Per què cotitzo al moviment ACO.»

De la mateixa manera que les primeres comunitats posaven els seus béns al servei dels altres, a l’ACO volem que l’economia sigui vista així: Cap d’ells no considerava com a propis els béns que posseïa, sinó que tot estava al servei de tots (Ac 4,32-35).

 

Comissió d’Economia

COM CONNECTAR-NOS

ACO ACCIÓ CATÒLICA OBRERA
C/Tapioles, 10 2n, 08004 Barcelona
hola@acocat.org
93 505 86 86

APUNTA'T A L'E-BUTLLETÍ

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si vostè és un visitant humà i així evitar l'enviament de correu brossa.