Please enable JS

“Necessitem una economia i una política profundament humanes”

XXII Jornades Generals de Pastoral Obrera a Àvila

desembre 12/Joan Andreu Parra/

La reflexió sobre l’actual configuració del treball va marcar les XXII Jornades Generals de Pastoral Obrera que enguany s’han fet a Àvila els dies 19 i 20 de novembre. L’eix van ser les aportacions fetes pel professor Pedro José Gómez Serrano el qual va apuntar que cal “passar d’objectes a subjectes del treball” i que convé, en el context actual, “treballar menys i repartir més”. En les Jornades s’ha presentat una proposta de formació per als equips de Pastoral Obrera i s’ha presentat la iniciativa Església unida per un treball decent.

“L'economia, i la política, no estan al servei de les persones, i necessitem una economia i una política profundament humanes i humanitzadores. Reclamar-les, i treballar perquè vagin sent possibles, són exigències de les implicacions polítiques de la nostra fe cristiana”, s’afirma en el comunicat emès i que podeu llegir a l’enllaç.

Us adjuntem les impressions del president de l’ACO, en Jesús Jiménez i tot seguit la crònica de Jordi Cordero:

(Crònica de Jordi Cordero) Crec que va anar bé la Trobada de la P.O.E. a Àvila entorn al tema del "Treball decent". La ponència del dissabte al matí va ser molt interessant, molt clara, molt profètica: cal reduir els horaris de feina per redistribuir el treball i que tothom pugui treballar, cal estabilitat laboral perquè les persones puguin tenir projecte de vida i es puguin desenvolupar, la feina no és només salari sinó que és clau en la dignitat i en la vertebració de la persona...

Les feines rutinàries, inconnexes, alienants... desanimen i empobreixen la persona. No tothom té perquè treballar igual, cadascú es digne si treballa en la mida dels seus "talents".

Hi ha hagut bastanta repercussió dels comunicats de l'Església sobre el treball decent. HOAC, Càrites... els han difós per tot l'Estat juntament amb els bisbats per tal de "donar una veu única i consensuada d'Església entorn al Treball Decent".

Es vol fer un curs de formació en Pastoral Obrera, com eina per a que les diòcesis tinguin persones formades per a la vegada formar/sensibilitzar altres persones de la diòcesi. És un curs que es fa en modalitat telemàtica (on line). Algú proposava que la diòcesi "subvencioni" aquesta formació a alguna persona i que ella pugui després formar-nos a tots.

També es van presentar i ens van donar unes fitxes molt didàctiques perquè puguem anar treballant la Pastoral Obrera de forma educativa en reunions de l’ACO, JOC, equips de Pastoral Obrera...

L'objectiu de l'Església ha de ser "produir gent diferent". El triomf de Trump és el triomf de l'egoisme, del "descarte" de molts per l'enriquiment d'uns quants. El veritable problema no és Trump, sinó que 60 milions de persones pensin com ell. Per això a l'Església li cal educar a les persones en l'Amor de Déu!

Es va alertar que la creixent "robotització" està eliminant llocs de feina a gran velocitat. Caldrà fer pagar impostos als robots per atendre l'assistència a les persones, o seguirem "descartant persones”?Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE