Please enable JS

Coresponsabilitat, formació i iniciació, línies de treball que emanen del #ConsellACO

L’ACO ha celebrat l’XI Consell a Begues

maig 26/Joan Andreu Parra/

Intensificar la coresponsabilitat de la militància, millorar la formació i orientar-la a preparar consiliaris laics i assegurar una bona iniciació al Moviment seran les línies de treball de l’ACO per als propers tres cursos. Així ho van decidir en assemblea les bases en el Consell «Jo faig que tot sigui nou» que s’ha celebrat a la Casa d’Espiritualitat Josep Manyanet, a Begues, del 19 al 21 de maig. El Consell és el màxim òrgan de decisió del moviment i es convoca cada quatre anys.

En la trobada també s’ha aprovat la funció de comunicació amb la dotació de mig alliberat (53 vots a favor, 3 en contra i 4 abstencions), que continuarà exercint el responsable actual de comunicació Joan Andreu Parra. Durant els dos dies en què s’ha celebrat l’onzena edició del Consell han passat un centenar de militants de l’ACO —provinents de les diòcesis catalanes i també d’Alacant i Còrdova—, consiliaris i també convidats, com el president de la GOAC a la diòcesi de Barcelona, Joan Mate o el consiliari de la LOC/MTC, Manuel Simões.

El primer dia es va presentar l’Informe de gestió del Comitè General durant els anys 2013-2017. L’endemà, dissabte 20 de maig, hi va haver diverses ponències —Fe i eclesialitat, Iniciació i Organització— que han facilitat el marc per al treball de grups posterior. Els responsables dels equips de Revisió de Vida de l’ACO s’han dividit en set grups i han tingut que arribar, amb l’ajuda d’un moderador, a tres conclusions que es portaven a plenària. «ACO és una forma d'organitzar-nos per seguir millor a Jesucrist, però no és un fi en si mateixa», ha recordat una de les ponents, Mercè Solé.

L’ACO ha emès el pronunciament «Un manament nou per una terra nova» en què denuncia diferents realitats de mort com el tracte als immigrants i refugiats, la violència en les famílies, el treball precari i la corrupció.

Hi ha hagut moments molt emotius com el retrobament de la Fina Faidella amb els companys de Còrdova o l’aprovació del compromís d’acompanyar aquells militants d’edats més avançades que no poden participar bé als grups, bé a les activitats que proposa el moviment, per raons de salut.

El Consell ha pogut seguir-se a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #ConsellACO i també podeu consultar les fotografies i vídeos.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE