Please enable JS

Aprovada la Renda Garantida de Ciutadania

Consolidat un dret social important al qual l’ACO ha donat suport

juliol 14/Joan Andreu Parra/

La llei de la Renda Garantida de Ciutadania ha estat aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya el 12 de juliol de 2017. Aquesta llei desenvolupa l'article 24.3 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, que té com a finalitat que les persones i famílies en situació de pobresa tinguin assegurats els mínims d'una vida digna.

Així culmina un llarg procés que es va iniciar amb la Iniciativa Legislativa Popular que, després de recollir 121.191 signatures en 2013, va ser presentada pels seus representants en el ple del Parlament de 26 de març de 2014, va continuar la seva tramitació per via d'urgència, i després de superar dues convocatòries electorals, va culminar recentment amb la redacció del projecte de llei, fruit del treball de la ponència parlamentària i l'acord subscrit pels representants de la Comissió Promotora i el govern de la Generalitat.

Aquest dret cívic i social que empara a tota la ciutadania de Catalunya és el resultat de l'esforç i la col·laboració de nombroses persones voluntàries, del suport de més de 76 entitats cíviques, socials i polítiques —entre les quals, l’ACO—, i de les mocions de suport de 52 ajuntaments i del Conselh Generau d'Aran que representen una àmplia majoria de la població de Catalunya.

Adjuntem la intervenció de Diosdado Toledano, en el Ple del Parlament de Catalunya de 12 de juliol, en representació de la Comissió Promotora de la Renda Garantida per presentar la proposta de llei.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE