Please enable JS

La 64a Jornada General, en el record

Jesús Jiménez i el bisbe Taltavull s’acomiaden de la militància

octubre 17/Joan Andreu Parra/

«Me'n vaig amb un sac ple de coses». Jesús Jiménez es va emocionar a l’acomiadar-se de la militància la tarda del 12 d’octubre passat —en la 64a Jornada General— en un discurs ple d’agraïments i que sintetitza l’experiència d’haver estat el president de l’ACO els darrers quatre anys. Així doncs, aquest ciutadà «nascut a Terol, vilatà de Molins de Rei i en un grup de la zona Nou Barris» torna a ser «un militant més». De moment, tal i com es va informar, no s’ha trobat relleu i, per tant, hi haurà només presidenta, Maria Martínez, al capdavant de l’ACO.

A la Jornada General s’ha presentat el lema per aquest curs «Perquè on tens el tresor, hi tindràs el cor» centrat en el tema de la corresponsabilitat a l’ACO i que es concreta en forma de proposta d’Estudi d’Evangeli i Revisió de Vida al Pla de curs que va lliurar-se. De fet, en el manifest que ha preparat la zona Montserrat ja es constaten les dificultats actuals per assumir responsabilitats: «El capitalisme ens ha construït una gàbia d’or, amb un ritme de consum embogit, on l’individualisme ha arrelat en les persones (tot el moviment associatiu té dificultats per assumir responsabilitats)». I avui, com ahir, «Jesús ens convida a sortir de la gàbia, a renunciar a tot allò que ens dificulta fer del Regne una realitat avui».

Per prendre consciència sobre l’ús del temps i on assignem les nostres prioritats, es va convidar Fabian Mohedano, treballòleg i parlamentari a explicar el Pacte per la Reforma Horària, del qual n’és artífex principal, i que advoca per uns horaris que convergeixin amb Europa per recuperar temps personal, per a la família i per al compromís cívic. L’aportació de Mohedano es va complementar amb els testimonis de dos militants: M. José Lafuente i David Masobro.

La situació actual que viu el país també es va fer present: els presidents van informar que s’està en contacte amb els militants de les diòcesis d’Alacant, Còrdova i Madrid, i que la voluntat és que el moviment es mantingui cohesionat en aquests moments difícils i de molta tensió. A la pregària del matí també es va fer referència: «Pare nostre, pare dels que estaven a favor del referèndum i dels que no ho estaven».

L’Eucaristia final ha estat presidida pel bisbe Sebastià Taltavull i, a la pràctica, també ha estat un comiat ja que el proper mes marxarà a la seva nova responsabilitat episcopal, com a bisbe de Mallorca: «Gràcies perquè heu ajudat a configurar-me. Quan aneu a Mallorca, demaneu per Cal bisbe i digueu que sou amics meus, us diran on sóc», va confiar als assistents i va ser saludat amb una llarga ovació.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE