Please enable JS

Mercè Solé i l’ACO, al «Signes dels temps» de TV3

Testimoni d’una cristiana compromesa

novembre 06/Joan Andreu Parra/

«Ser cristià és viure en el món, no viure tancat en l’Església». Aquesta convicció de Mercè Solé, militant de la zona Besòs, és la guia vital que va poder expressar en l’entrevista que se li va fer al programa Signes dels temps de TV3, emès el 29 d’octubre passat. En aquesta conversa àmplia (de gairebé trenta minuts) la Mercè va parlar de l’Església, del paper dels cristians a la societat i dels reptes de la Pastoral Obrera, tot això a partir dels diferents llocs on està present, entre els quals l’ACO.

Mercè Solé que havia militat de jove a la JOBAC («allà vaig aprendre que Déu estima el món tal i com és i a nosaltres tal i com som»), va explicar que els Moviments «t’empenyen a participar en la vida de la gent i a sortir fora». I va continuar: «Si la nostra tasca és donar a conèixer Jesucrist, bé ens hi hem de relacionar». Al programa es pot veure els diferents llocs on Mercè Solé ha estat i està implicada: entre altres el Mamut de Viladecans («una festa senzilla i amb voluntat inclusiva»), el món sindical (va ser delegada de CCOO durant tretze anys), la militància política a ICV-EV, el seu treball a Càritas («els pobres són el nord. T’ajuden moltíssim a veure on està allò important a la vida: que la persona pugui arribar a ser ella mateixa amb llibertat») o l’actual, al Centre de Pastoral Litúrgica (CPL).

La militant també va abordar la qüestió obrera: «Els treballadors no tenim més eines per canviar les coses que nosaltres mateixos i la nostra unió» i el paper important de la Pastoral Obrera en l’Església, malgrat no estar gaire cuidada: «La Pastoral Obrera té clara vocació de pont entre els propis treballadors i amb l’Església». En aquest sentit, va apostar perquè «el papa Francesc pot ser una bona esperança per a la Pastoral Obrera».

Cardijn, la Revisió de Vida («és una bona manera d’aproximar-se a l’acció i a la contemplació»), la relació amb la pobresa («a l’Església anirem bé quan siguem capaços de tenir relacions d’igualtat i de qualitat amb els pobres») i la corresponsabilitat del laïcat («la prioritat és transmetre l’Evangeli de Jesús, cal reorganitzar-se i simplificar estructures») també van ser aspectes tractats al programa, del qual adjuntem l’enllaç.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE