Please enable JS

Recordant Josep Escós

El consiliari de l’ACO va morir el 20 de febrer passat

març 07/Joan Andreu Parra/

«M’agradaria una relació més fluïda amb l’Església. L’ACO és Església, però això altre que diem Església i bisbes, sempre es viu amb tensió. A molts llocs el rector no sap què és l’ACO, seria bo que hi hagués una relació fluïda d’amistat i trobada». Hem revisitat l’entrevista que li vam fer a Josep Escós (Aiguafreda, 1941 – Navarcles, 2018) el març del 2014 en el context d’un estudi qualitatiu que vam fer a l’ACO per definir el Pla de comunicació.

Aquesta era una de les preocupacions que anotava l’estimat Escós, que ha estat rector de Santa Maria de Navarcles durant vint anys i que va morir el 21 de febrer passat, després de 54 anys de ministeri com a prevere. En la mateixa entrevista, el consiliari valorava alguns aspectes de l’ACO: «Hi ha la riquesa de la llibertat de moviments. Encara que la reunió del grup sigui quinzenal, t’has fet molt amic i tens moltes informacions. L’ACO reuneix, acompanya i forma. El més important, és que reuneix el grup per veure’ns i dialogar. La formació ve per Setmana Santa, als recessos o a la mateixa diòcesi».

El consiliari de la diòcesi de Vic també constava una situació: «Gairebé tots els fills dels militants no segueixen al moviment. El més freqüent és que volin per un altre cantó. Hi ha alguna cosa que no encaixa, si els fills no veuen allò de bo que fan els pares. També ens falta estar en la vida d’una manera serena. És una cosa a plantejar-nos, sense angoixa».

Cal destacar també l’àmplia i generosa formació que Josep va impartir sobre la Revisió de Vida en totes aquelles Jornades que li eren sol·licitades o l’acompanyament d’Exercicis d’estiu. Aquí anotem algunes:

· «Viure en pau la responsabilitat des de la unió amb Jesucrist».

· «El mètode de la revisió de vida».Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE