Please enable JS

Jornada d’Estudi d’Evangeli de la zona Baix Llobregat

març 08/Joan Andreu Parra/

Amb el lema «Perquè on tens el tresor, hi tindràs el cor» (Mt 6,21), el Comitè de preparació d'estudi d'evangeli hem preparat les tres jornades. En la primera, celebrada el 3 de desembre vam treballar el text de Mt 13,44-46 que inclou la paràbola del tresor amagat i la paràbola de la perla. I el diumenge 25 de febrer vam treballar el text d’Ac 3,1-10, la guarició d'un invàlid.

La jornada va tenir lloc durant el matí a la parròquia de Nostra Senyora Lourdes del barri del Poble Sec. Ens va ajudar a treballar el text Jordi Iglesias, que acompanya al grup d'ACO de Poble Sec. Les seves explicacions sobre les paraules clau del fragment de Ac ens van donar llum per entendre'l i aplicar-lo a la nostra vida.

Seguidament van participar dos testimonis. Un va ser el del grup Eclesiastés de la parròquia Mare de Déu del Port, i es fixava en els gestos i accions de Pere i Joan en el text que treballàvem. Com podem ser Pere o Joan per als altres? El grup Eclesiastés ens ho va explicar des de l'amor a les persones que trobem en el nostre camí de cada dia.

L'altre testimoni el va fer el Grup del Poble Sec, i fou un homenatge a l'Albert Marín, el qual va ser el seu iniciador des dels inicis i fins que la seva malaltia ja no li va permetre continuar. L'Albert va ser un bon amic, proper i senzill, i sempre va acompanyar el grup amb estimació, generositat i des de l'amor al moviment. El trobarem molt a faltar.

La jornada va continuar amb el treball de grups a partir de tres pistes: 1. Què veig en el text?; 2. En què m'interpel·la?; 3. A què em sento cridat? Després vam preparar entre tots una pregària que vam presentar durant l'Eucaristia de la comunitat de la parròquia de Lourdes.

Ana Maria Giménez