Please enable JS

Aprendre a acollir persones immigrades i refugiades a les parròquies

Guia de bones pràctiques

maig 14/Joan Andreu Parra/

«L’acollida ha d’arribar al cor de les persones i fer que tothom se senti comprès, acceptat, ajudat i acompanyat per millorar la seva vida. La parròquia ha de ser casa i poble de Déu. La parròquia ha de ser una “segona casa”, una llar de referència per a tothom, sobretot ara per a aquelles persones refugiades i immigrades». Aquesta és la idea nuclear de la Guia de bones pràctiques per l’acollida de persones immigrades i refugiades a les parròquies que acaba d’editar la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants, de la qual forma part l’ACO i que podeu consultar a l’enllaç.

La Guia és el resultat del treball que es va fer en el si de la Plataforma per ajudar les comunitats parroquials a fer l’acolliment de l’immigrant i del refugiat, i també per sensibilitzar els feligresos davant el patiment d’aquestes germanes i germans nostres. Com a complement a la Guia, la Plataforma també té un equip de persones disposat a fer xerrades allà on es demani, a través de l’email: xerradeshospitalitat@gmail.com.

La Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants va néixer l’any 2005, per impuls de diversos col·lectius d’Església de l’Arquebisbat de Barcelona —en el context de les tancades de persones immigrades a la Catedral de Barcelona i altres esglésies de la ciutat—, amb l’objectiu de reunir i coordinar el treball eclesial entorn del fenomen de la immigració.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE