Please enable JS

Xavi Casanovas: «La formació cristiana ens ajuda a entendre les creus del món» 

El director de Cristianisme i Justícia anima l’ACO a implantar el seu Pla de formació

octubre 16/Joan Andreu Parra/

Molts militants de l’ACO han assistit a les ponències impartides a la seu de Cristianisme i Justícia de Barcelona o bé han llegit els Quaderns CJ, els Papers... Aquest referent com a centre formatiu i de pensament, va portar el Comitè Permanent de l’ACO a convidar a fer la ponència de la Jornada General al director de Cristianisme i Justícia, Xavi Casanovas, en un curs que té la formació com a línia d’acció prioritària.

La conferència de Casanovas va tenir una primera part en què va diagnosticar el lloc que ocupa la formació en la nostra època de postmodernitat i en una segona part va explorar propostes per donar-li centralitat en la vida cristiana, a partir d’algunes idees d’autores com la filòsofa Marina Garcés o Simone Weil, de les quals es van distribuir uns textos que es van comentar.

El ponent, a més, va destacar que per al mètode de la Revisió de Vida la formació és clau i va recomanar la lectura del darrer Quadern CJ, Déu en temps líquids. Casanovas va proposar les següents qüestions per al treball de grups que es va fer posteriorment:

· Com et ressona el que has escoltat? Hi ha quelcom que queda confirmat? Quelcom que no analitzes de la mateixa manera? Quelcom que complementaries?

· Quin tipus de formació necessitem i podem assumir actualment com a cristians?

· Com podríem promoure una formació integral (humanista i religiosa) en les nostres comunitats cristianes? Quines metodologies (materials, mitjans, recursos) penso que serien necessaris?

· Quines dificultats veig i quines oportunitats detecto en l’actual moment que vivim de cara a un laïcat empoderat i amb capacitat de criteri i discerniment propi?

Xavi Casanovas és llicenciat en Matemàtiques, Màster en Administració i Direcció d’Empreses i Màster en Filosofia Teòrica i Pràctica. Treballa a Cristianisme i Justícia-Fundació Lluís Espinal des de l’any 2010, i n’és director des del 2014. També ha tingut responsabilitats a Intermón Oxfam i ha col·laborat en diverses organitzacions pels drets humans, la cooperació i la pau; actualment és portaveu de la Plataforma per una Fiscalitat Justa.

Podeu consultar el vídeo amb la ponència de Xavi Casanovas.

Podeu consultar la ponència escrita de Xavi Casanovas (en català).

 Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE