Please enable JS

Setmana Santa en confinament

Propostes i recursos per aquests dies

abril 08/Joan Andreu Parra/

Com sabeu, després d’haver anul·lat la celebració comunitària de la Setmana Santa a Can Bajona, hem distribuït diferents elements que poden ajudar a viure més fondament, tant personalment com en grup, aquest temps de la passió, mort i resurrecció del Crist. Tornem a relacionar aquests elements i afegim el llibret de Setmana Santa de l’ACO que hem confeccionat amb les aportacions de les diferents zones:

· Pistes de Setmana Santa elaborades pel consiliari general, Pepe Baena.

· Ponència de Setmana Santa preparada per la Comissió de formació.

· Llibret de Setmana Santa.

 

Igualment, us volem compartir altres recursos:

· Proposta familiar-domèstica per a la Setmana Santa. Elaborada pel Quim Cervera i la Mercè Basté.

· Estudi d’Evangeli del consiliari Jordi Fontbona sobre el text corresponent al IV Diumenge de Quaresma (Jn 9,1-41).

· Celebrar i viure la Pasqua des de casa, proposta del consiliari Jordi Fontbona. Ens diu: «Durant aquests dies de Setmana Santa, us convido i animo a que busqueu una estona per, tranquil·lament, rellegir amb actitud de pregària, el text de Mateu 28,1-10, que ens narra la Resurrecció de Jesús, i que es llegeix en la Vetlla Pasqual. I del que jo, bonament, he intentat fer-ne un comentari per si us pot ajudar. Bona Pasqua! I tant de bo que “ressuscitem” una mica tots plegats.»

· Homilia del papa Francesc del 27/03/2020 dia en què va fer la benedicció especial urbi et orbi amb motiu de la pandèmia.

· Reflexió de Setmana Santa del teòleg txec Tomáš Halík, via Fundació Joan Maragall.

· Cançó Vosotros valéis mucho más interpretada per Maribel, militant de la diòcesi de Madrid. «La veritat és que és molt especial. És un dels textos que més m'agrada de l'evangeli de Mateu (Mt 6,25-33) perquè expressa la confiança en el Déu que ens cuida i ens estima per sobre de tot. La vaig aprendre fa ja molts anys en un campament. El títol pot ser el de la tornada Vosotros valéis mucho más o potser en aquests temps que vivim sigui més escaient el títol No os preocupéis», ens diu.

· Vídeo de Fidel Membrive, militant del Vallès Oriental, interpretant un tema a l’acordió cromàtic des del balcó de casa seva.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE