Please enable JS
Detall del cartell de la Jornada diocesana de Pastoral Obrera de Terrassa.

Donant forma als mandats del XII Consell

Resum del Comitè General del dissabte 13 de maig

maig 15/Joan Andreu Parra/

«Després de celebrar el Consell en dues parts, estem embrancats de ple en com portarem a terme les línies d’actuació i els reptes. Però recordem que som molt entusiastes per obrir i proposar, però ens és més complicat tancar temes i aconseguir grups de treball que s’hi posin. Per tant, intentem allà on estem tancar un tema abans d’obrir un altre», va proposar la presidenta de l’ACO, Rocío Elvira, a l’inici de la darrera reunió del Comitè General que es va celebrar en format presencial i telemàtic el dissabte passat, 13 de maig.

La qüestió principal era debatre la proposta de treball per als propers tres cursos que emana del XII Consell i que ja s’ha debatut en algunes zones i diòcesis. El consiliari general, Pepe Rodado, va explicar que en cadascun dels tres cursos hi ha tres dinàmiques que es repeteixen: la primera, referida a la vida interna del moviment, seria l’aspecte més comunitari; la segona, referida a la profunditat d’allò que fem (com estem en els compromisos, amb quin estil), és a dir, l’espiritualitat; i la tercera, referida a la dimensió externa o missionera. La idea seria que cada zona o diòcesi prioritzi algun aspecte, sense oblidar totes les dimensions.

Les zones i diòcesis que ho han treballat han fet diversos subratllats com treballar el compromís militant (fet que es constata en les dificultats per fer els relleus de responsabilitat), la participació en els actes del moviment i la invitació a no militants, aproximar l’ACO a col·lectius vulnerables i organitzar accions profètiques, conèixer els compromisos dels militants, donar més sentit i formar-se en Revisió de Vida, aprofitar els mitjans de què disposem (Revisió de Vida Oberta de Madrid), recuperar la il·lusió (després de la pandèmia) i ser agents d’esperança... Es va acordar donar més marge, fins el darrer Comitè General de curs (17 de juny), per tancar la proposta i ja elaborar el Pla de curs 2023-2024.

En la trobada també es va discutir el document Posicionaments públics de l’ACO. Alguns criteris, de la Comissió de comunicació. És un document que pretén donar alguns criteris i que també es relaciona amb la iniciació al moviment, ja que donaria més visibilitat i oportunitats d’explicar-se. Alhora, requereix d’una formació específica, que ja estan rebent, als portaveus del moviment (en particular, el i la presidenta i la coordinadora general) per atendre les demandes dels mitjans. En el debat es van recollir aportacions referides a possibles pronunciaments de temes polèmics o d’altres que no apareixien al document. Des de la Comissió s’ajustarà el document i es farà un redactat més senzill i es tornarà a enviar a les zones, per tal que pugui comentar-se també als grups abans d’aprovar-lo.

 

Comissions del moviment

La Comissió d’iniciació està refent el Pla d’iniciació i donant-li concreció. Molt probablement, faran una crida a militants a formar part d’un grup de treball amb aquest propòsit. Properament, també tiraran endavant un formulari per recollir crides concretes que surten dels grups i que són susceptibles de distribuir-se en xarxes socials respecte la realitat social que ens preocupa (una experiència que ja s’està fent a la diòcesi de Madrid).

La Comissió de comunicació va recordar la recent Jornada de comunicació (26 d’abril), que s’està treballant en el n. 17 de la revista Salillum (1a quinzena de juny) i que s’activarà una nova campanya ‘Un militant, un subscriptor’ que, si fos efectiva, podria contribuir a eixugar el dèficit previst per enguany. També es va informar que s’està preparant amb la Comissió d’iniciació un vídeo sobre la Revisió de Vida i de l’espai Llevat dins la pasta, de Ràdio Estel, amb 35 programes en la seva 4a temporada.

La Comissió de formació va explicar que a la propera revista Salillum s’encartaran dos Creixem i estan preparant un Anem a fons sobre Madeleine Delbrêl. Per part de la Comissió d’economia (que continua sense responsable) es va informar que en el primer trimestre hi ha un petit superàvit i que ja s’ha demanat la subvenció 2023 a l’Ajuntament de Barcelona i està a punt de presentar-se la subvenció 2022 a la Generalitat de Catalunya. Igualment s’estan tancant trobades amb alguns bisbats i s’està negociant amb proveïdors que no hi hagi increments de costos.

La Comissió d’internacional va subratllar que l’MMTC sembla ben encaminat després de la darrera Assemblea a Lourdes en què s’ha pogut renovar tot l’equip del buró. La Comissió està centrada en l’acollida del Seminari i l’Assemblea de l’MTCE que seran a Barcelona del 21 al 23 de setembre propers. Entre altres qüestions, caldrà preveure una logística de transport dels participants i les visites a tres projectes (Hospital de Campanya Santa Anna, El Lloc de la Dona i Migra Studium).

La pregària amb què va començar el Comitè va anar a càrrec de la diòcesi de Còrdova. La podeu llegir a l’enllaç.



Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE