Please enable JS
Moment que Miguelo, telemàticament, explica la monografia de la diòcesi de Còrdova.

La diòcesi de Còrdova, protagonista del darrer Comitè General de l’any

Obert el procés per trobar candidates a presidenta de l’ACO

desembre 02/Joan Andreu Parra/

Disset militants i dos consiliaris distribuïts en tres grups de revisió de vida a la diòcesi de Còrdova poden donar molt de si, com es va poder comprovar en la monografia que va exposar Miguel Salazar, un dels responsables dels tres grups, juntament amb Tere i Fernando i que, amb el consiliari diocesà, Manolo Varo, formen el comitè de zona de Còrdova. Els militants andalusos d’aquesta diòcesi que es va incorporar a l’ACO el 2001 porten a terme el seu compromís en els ambients naturals com ara les ampas de les escoles, sindicats, acompanyant grups de la JOC, en el sector social... Participen també a la Pastoral Obrera diocesana i al Fòrum Cristianisme i món d’avui. Aquesta presència “té una manera determinada, creant sinergies i col·lectivitat”, va dir Miguel que també va valorar “l’espiritualitat i el convenciment que el moviment ACO ajuda a la vida en uns grups de Revisió de Vida Obrera que funcionen bé”.

Els militants dels tres grups cordovesos viuen en barris propers de la capital i són adults joves actius laboralment, principalment al sector educatiu, de les cures, funcionaris... i vitalment situats de ple en la criança dels fills, un fet que els porta a moments de saturació i pel qual demanen “paciència i comprensió”. Tenen també una vocació per la iniciació que s’ha concretat en una comissió d’iniciació per acompanyar simpatitzants i altres persones que puguin estar interessades en el moviment. En aquest sentit, volen seguir compartint el mètode de la Revisió de Vida Obrera, fent-lo obert i buscant temàtiques atractives que facilitin la trobada amb no militants. Igualment, tenen el propòsit de treballar en què l’ACO avanci com a moviment social i eclesial reconeixible.

 

Temps per suscitar candidates a presidenta de l’ACO

Un punt important al Comitè General va ser recordar que aquest curs és el darrer de la presidenta Rocío Elvira i que d’acord amb les noves Normes de funcionament i organització ara és el torn de les zones i diòcesis que han de presentar i avalar candidates a fer aquest servei. S’obre, per tant, un procés de reflexió i discerniment al qual poden ajudar eines com la Revisió de Vida sobre la responsabilitat que es pot trobar al Pla de curs d’enguany.

D’altra banda, al Comitè General es va fer una breu valoració de la Jornada General i de la Jornada d’iniciació. Pel que fa a aquesta darrera va ser un èxit de participació de militants interessats en conèixer la nova Guia pràctica d’iniciació i les fitxes d’iniciació amb sis temes “per treballar ja sigui en el grup de revisió de vida, en un comitè de zona o en una jornada de formació d’una zona i despertar la vocació d’evangelització que tenim com a militants”, va proposar la responsable d’iniciació, Conxa Parra. I també es va recordar la Trobada de responsables que hi haurà al febrer vinent a la casa de les Franciscanes a Tiana orientada, a banda de responsables del moviment, a persones que es plantegin assumir una responsabilitat ja sigui al moviment o fora. La trobada tindrà dues parts: la primera per conèixer millor la realitat dels migrants a Catalunya i la segona sobre la responsabilitat. Pel que fa a la celebració de la Pasqua a Can Bajona, la Comissió Repensem la Pasqua ja hi està treballant i proposarà algunes millores a partir de l’experiència de la d’enguany com ara millorar l’acompanyament al grup d’adolescents i joves i assegurar la participació de les famílies en la pregària del matí.

Per últim, es va recordar que continua actiu el formulari per contestar el Mapa d’acció de la militància en català i en castellà (amb 251 respostes fins a la data, un 38% de la militància, encara insuficient per poder ser representatiu), es va decidir fer una aportació extraordinària de 300 € per pal·liar els efectes de la dana a Càritas València, es va obrir un debat sobre la continuïtat del moviment a la xarxa social X i es va anunciar que properament es disposarà d’una nova web.

En la benvinguda al Comitè General, la presidenta Rocío Elvira va subratllar la participació de l’ACO en les recents XXXenes Jornades Generals de Pastoral del Treball a Àvila en les quals s’ha destacat inclús per part dels bisbes “un concepte bàsic en el món laboral, el de la cura, que és la promoció del bé comú”. I es va felicitar per la Jornada d’iniciació que dona la pauta a seguir: “l’alegria sostinguda, el treball constant, una escolta contínua dels vulnerats i entre nosaltres mateixos i l’impuls per caminar”.

Al Comitè General també va participar per primer cop el nou responsable de la zona Montserrat, Lluís Nicolau. La pregària, preparada per la zona del Vallès Occidental, va donar inici a la reunió.



Altres articles