Please enable JS

L’XIè Consell, una oportunitat per fer un 'reset'

El Comitè General engega els treballs que culminaran el maig de 2017

febrer 08/Joan Andreu Parra/

Un Consell per obrir el moviment i els grups que en formen part i per revisar la nostra identitat. Aquesta va ser una de les idees força de la darrera trobada del Comitè General de l’ACO, el principal òrgan de decisió del moviment en el qual estan representades totes les zones i diòcesis i les comissions de treball. De fet hi ha un substrat del darrer Consell: menys esforç per a treballar les prioritats, i dedicar el major temps possible a treballar elements interns del moviment (en Josep Jiménez Montejo, consiliari general, va anomenar-lo “reset” o en llenguatge més cristià, “conversió”).

Al Comitè, que va celebrar-se durant tot el 23 de gener, va haver-hi un consens general en diversos temes: el Consell ha de servir per abordar temes de fons com l’encaix de l’ACO en la realitat social i eclesial, l’organització del moviment adequada als objectius que ens marquem, vincular les prioritats a aquests temes de fons o la importància de recollir l’opinió de tots els equips, de manera que la participació sigui la màxima possible.

Les persones que van participar a la trobada van disposar prèviament d’una proposta de treball per al Consell –que ha de celebrar-se el maig de 2017– en què es dibuixen cinc eixos: L’encaix de l’ACO en el context social i eclesial, Quins han de ser els nostres objectius prioritaris?, Com millorar l’organització i la implicació de la militància, Com l’Evangeli ens porta a la conversió personal i com evangelitzar avui, El treball per a la transformació té sentit fet en xarxa.

Aquest document es va complementar amb una anàlisi feta des del Comitè Permanent, “La realitat de l’ACO”, a on es detallaven les principals dificultats que s’observen al moviment i que es va contrastar amb el diàleg entre els participants. Igualment, també van ratificar-se el balanç de 2015 i el pressupost 2016 que s’havien presentat i aprovat al Comitè Català del 12 de desembre passat.

Per últim, us enllacem la pregària que va preparar de la Zona Vallès Oriental.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE