Please enable JS

La militància, ara i aquí

Crònica de la Jornada d'iniciació de l'ACO

gener 11/Joan Andreu Parra/

(Conxi Yuste, consiliària Comissió d’iniciació)

“No és l’hora de la por i la soledat.
No és temps de dispersió.
No és el moment de fer els camins en solitari.
No és l’època de la uniformitat.
No és l’instant de la pregunta sense sortida.
No són els dies de desesperar”.

El passat 20 de novembre a la parròquia de Sant Andreu de Palomar, va tenir lloc la Jornada d’iniciació d’enguany, amb el tema “Militància i moviment”. L’Edmon Ribatallada, militant de la zona Barcelona Nord, ens va introduir en el lema d’aquest any. Podeu consultar l'esquema de la xerrada a l'enllaç.

L’Edmon ens va parlar dels conceptes de militància i moviment i de com han anat variant amb el pas del temps, així com que com a militants, en ocasions, els moments actuals ens porten a fugir de l’exigència, del compromís... Constatem que és un signe dels temps, preocupant, però encara ho és més, si deixem de seguir Jesús.

Anem caminant, però sense tenir satisfacció. I és que descobrir el nostre lloc en la societat actual no és fàcil. Al sistema li convé que siguem ciutadans consumidors el més passius possibles.

Ens va fer pensar en la necessitat de “reiniciar-nos” a la militància, “de menjar i de caminar”. Necessitem d’aliment i d’anar avançant, però caminant. I sabem que no podem fer-ho sense el Senyor. Ell és qui ens alimenta i qui ens dóna la força per caminar.

Per poder fer-ho ens cal una manera de veure “sabent mirar”, contemplant més la vida, vivint en el temps de Déu i una manera de viure “sabent esperar”.

Un cop finalitzada la xerrada i el debat en assemblea, van participar de l’eucaristia a la parròquia.

Ens hem portat, militants i persones en iniciació, molts elements per seguir reflexionant sobre el sentit que té actualment ser militants i pertànyer a l’ACO. Gràcies Edmon.

“És ara que tot és possible.
És ara quan el Regne es va fent present.
És ara quan val la pena no tornar enrere.
És ara quan la seva veu clama.
És ara quan els profetes han de cridar
És ara quan els porucs no tenen res a fer”.Altres articles