Please enable JS

«Salillum» n. 11 amb Victòria Camps

En el número s'alternen articles redactats abans i durant la pandèmia

juliol 06/Joan Andreu Parra/

Ja s'està imprimint la darrera edició de la revista semestral de l’ACO, Salillum, que properament s'enviarà a casa de la militància i subscriptors. Pot consultar-se el número complert a la Mediateca del web. En aquest número també s'encarta el document formatiu Creixem«Diàleg confinat amb menors migrants».

A l’Editorial d’aquest número de primavera-estiu, Covid-19: Any zero, es repassen algunes de les aportacions que s'han fet des dels grups al qüestionari sobre el XII Consell i que tenen relació amb quin món queda després de la pandèmia provocada pel coronavirus.

La portada i l’entrevista corresponen a la pensadora Victòria Camps, catedràtica emèrita de filosofia moral i política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Amb la professora Camps vam mantenir un diàleg durant el confinament en què vam abordar qüestions relacionades amb la pandèmia, l’ètica, les religions, el feminisme...

Al dossier Joves i espiritualitat ens preguntem si l’Església i els moviments donen resposta espiritual als joves. Com entenen i viuen l’espiritualitat els joves? Quins són els elements que fan que aquesta sigui una experiència transformadora i vinculada als altres?

L’onzè número de Salillum es completa amb molts altres temes, entre els quals destaquem un debat entre dos militants de l’ACO en la seva qualitat de responsables de Pastoral Obrera a les seves diòcesis: Rafi Càceres (Barcelona) i Pere Pérez (Terrassa). El físic i poeta David Jou, per la seva banda, en un article d’opinió aporta quatre reflexions religioses a partir del confinament i la pandèmia. També coneixerem com es pot viure la pertinença a la classe obrera després de la vida laboral, en un article amb testimonis de vida. 

L’espiritualitat, en aquesta ocasió, l’aprofundirem per mitjà d’un Estudi d’Evangeli que ens proposa Pepe Lozano, consiliari de la diòcesi Orihuela-Alacant, dedicat a la formació, la línia d’actuació d’aquest curs que finalitza. I coneixerem millor l’acció dels hospitals de campanya als temples catòlics i evangèlics i el grup Creients en diàspora que va crear Jaume Botey i que continua fent camí. Per últim, us proposem reflexionar al voltant del malbaratament alimentari i canviar alguns hàbits.Altres articles