«És indissociable la fe de les coses que faig». L’autora Laia de Ahumada, inspiradora del Centre Obert Heura i de l’associació Terra Franca, parla de l’obra que ha publicat fins ara, de l’espiritualitat areligiosa, del món del treball, del futur de la pagesia... a l’entrevista que protagonitza a la darrera revista Salillum de l’Acció Catòlica Obrera. En aquest número també s’ha abordat la dignitat en l’acompanyament de la mort i el dol, amb un dossier específic i els testimonis de dos experts en la matèria (mossèn Alfons Gea i Joan Carles Trallero) i de militants de l’ACO que fan acompanyament de malalts terminals (Marta Vidal Roig i Mireia Riera Sivill) o que han participat en grups de dol (Maria Martínez Rojas).
A l’Editorial «No tingueu por» es remarca que «és moment de recosir la nostra quotidianitat (no la nova normalitat), fundant-la en l’estimació i les cures, en les lluites col·lectives, en l’atenció als vulnerables», i es recorda l’Arcadi Oliveres, padrí de la publicació. El tretzè número de Salillum també inclou un reportatge sobre la fiscalitat justa, una resposta necessària a la pandèmia. El jesuïta Joan Morera, per la seva banda, reflexiona en un article d’opinió sobre la noviolència cristiana. També s’aborda una perspectiva de com queda la classe treballadora al món després de la pandèmia, amb l’aportació de la presidenta del Moviment Mundial de Treballadors Cristians, Fátima Almeida.
L’espiritualitat, en aquesta ocasió, s’aprofundeix per mitjà d’un Estudi d’Evangeli que proposa Rocío Elvira Quezada, nova presidenta de l’ACO, i on desgrana com donar sentit als talents a través del servei. També es pot conèixer millor els Drapaires d’Emmaús, entitat que beu de l’Abbé Piere amb més de quaranta anys a Sabadell, i el Moviment de Treballadors Cristians d’Anglaterra (MCW). Per últim, s’exploren alternatives en el consum elèctric que proposen un nou model energètic.
En aquest número també s’encarta el darrer document formatiu Creixem, «Comiats i dols».
Salillum es publica en català i també hi ha una edició en castellà (Luzysal). S’editen dues revistes a l’any que s’envien per correu postal a tota la militància i simpatitzants de l’ACO i també a totes aquelles persones que se’n subscriguin. La Comissió de comunicació de l’ACO és la responsable de la publicació, que també compta amb un Consell Editorial que proposa les principals línies de contingut.