Please enable JS
Dinàmica sobre el sentit de pertinença a la família de l'ACO que es va fer al final de curs de la zona Vallès Oriental.

El 30è aniversari de la zona Montserrat corona les trobades de final de curs

Crònica de les assemblees del Besòs, Vallès Oriental, Montserrat i Baix Llobregat

juliol 08/Joan Andreu Parra/

[Zona Montserrat, Ton Clapés] La zona Montserrat mira enrere per avançar endavant en la celebració del seu 30è aniversari. El que es va iniciar en una casa de colònies de Torrelles de Llobregat el 1994 quan els grups de la zona Baix Llobregat més propers a la muntanya van decidir crear la seva pròpia zona va ser recordat, reviscut, agraït i  celebrat diumenge 7 de juliol als locals de la rectoria de la parròquia de Sant Vicenç de Castellbisbal. Uns 50 militants, ex-militants, amics, etc. ens vam aplegar per viure una jornada festiva i d’acció de gràcies.

Vam tenir temps per a tot. Primer tres pinzellades, de la història del moviment, de la zona i la situació actual de l’església i el país i els reptes que suposa per a nosaltres militants per una església oberta, democràtica i al costat dels desvalguts.

Després un eucaristia molt viscuda i participada, un dinar amb un toc d’humor i amb espelmes d’aniversari per bufar i finalment un joc relacionat amb la història de la zona per tancar una jornada que es va allargar fins a altes hores de la tarda. 

En paraules de Carme Gomà (en aquest post de Mercè Solé publicat al blog A jornal podeu consultar el seu testimoni https://www.catalunyareligio.cat/ca/blog/jornal/30-anys-zona-montserrat-aco-314391), referent i puntal de la zona en els seus primers trenta anys de vida: “Donem gràcies a l’Esperit Sant perquè durant aquests trenta anys de la zona, ha anat alenant i vessant la seva força en les persones que n’han format part en casa moment i l’han fet avançar”. També podeu consultar les aportacions de Quim Cervera i Jesús Jiménez.

Podeu consultar les fotos de la trobada a l’enllaç: https://flic.kr/s/aHBqjBz3sz

 

[Zona Vallès Oriental, Fidel Membrive] El 29 de juny passat, a la casa de Colònies Mogent dels Maristes de Llinars, vam celebrar la trobada de final de curs amb el lema El sentit de pertinença a la família d’ACO, amb la participació de 14 adults, 3 infants i 3 joves. Les activitats principals van ser un petit refrigeri, jocs, reflexions, Eucaristia i dinar familiar. La intenció era fer una trobada distesa, alegre i festiva, on tots els participants (dels més petits als més grans) poguéssim gaudir i reflexionar, a partir d’uns jocs, sobre la pertinença a un grup, sigui família, escola, amics, o moviment. L’activitat estava pensada per fer-la a l’exterior, però una bona part la vam fer a una sala, a causa de la pluja. L'esquema va ser el següent:

JOC

REFLEXIÓ

PREGUNTES

El mocador

1)Què m’ha cridat l’atenció sobre la dinàmica? 

2)Com m’hi he sentit?

3)Què m’ha qüestionat en relació a la pregunta plantejada?

Em sento part de la família ACO? Per què?

L’illa del terratrèmol. (Cada vegada és més petita i tots han de cabre-hi)

Què m’aporta l’ACO?

Què espero jo de l’ACO?

Conduir el tren cec, on només hi veu el darrer de la fila.

Què estic aportant a l’ACO? 

Què em sento cridat a  aportar-hi? 

 

 

A través dels jocs, els que no ens coneixíem gaire ens hem conegut una mica més, i els que ens coneixíem, en molts casos ens hi hem reconegut. També hem enfortit els lligams d’amistat. Els valors que hem experimentat en el joc han estat: l’alegria; el sentiment de formar part de l’equip; l’estar pendent de com està l’altre, encara que sigui de l’equip contrari; la integració del nou vingut; l’acceptació de la diversitat d’actituds i facultats, ningú no hi sobra.

Hem vist que el joc ens fa sortir de la pròpia comoditat i ens activa la creativitat per readaptar-nos a les situacions imprevistes. En definitiva constatem que hi ha molts paral·lelismes entre el joc i la vida.

A partir de cada un dels jocs hem entrat a reflexionar en grups sobre el tema plantejat i els diversos graus de participació en el moviment, així com en les opcions en què els militants ens podem trobar, davant de les quals cadascú ha d’establir prioritats. Una de les conclusions ha estat que el sentit de pertinença augmenta des de la participació. Per això, proposem pel curs vinent continuar el treball sobre aquest tema i, si cal, buscar entre tots fórmules per fer les trobades més facilitadores i engrescadores. 

La celebració de l’Eucaristia ens ha ajudat a percebre amb intensitat la presència del Crist viu al llarg de la jornada. Ell que és el fonament de les nostres opcions. En conjunt ha estat una jornada de convivència agradable i enriquidora. Ens enduem un bon record.

 

[Zona Besòs, Maite Puga] El divendres 28 de juny passat ens vàrem aplegar a la parròquia de Sant Pere Ermengol diversos militants de la Zona Besòs de l’ACO per celebrar el fi de curs 2023-2024. Un cop muntada la infraestructura per part dels militants, Maite Puga, actual responsable de la zona, va adreçar al reunits unes paraules, recordant quins han estat els objectius que la zona es va proposar per aquest exercici i quins han estat els resultats, animant als militants a continuar amb la tasca feta a cadascun dels grups.

A continuació un grup de dones de la zona, moltes de les quals pertanyen al moviment feminista Alcem la Veu, van presentar l’activitat que va consistir en una projecció d’imatges on es va posar de manifest diferents situació d’injustícia vers les dones, tant en la societat en general (treball, educació, família...) com en l’àmbit de l’Església. Es varen repartir cartolines amb forma de petjades amb el lema “Abans de jutjar algú camina tres llunes amb les seves sabates”, per poder posar-nos en la seva circumstància particular, i cadascuna va escriure a la petjada quins pensaments o frases ens venien a la ment en veure les imatges. Un cop finalitzat, ens vàrem reunir per grups on vàrem compartir com creiem que podem “treure les pedres de les sabates” per seguir endavant millorant les situacions del nostre entorn. Al final es varen enganxar totes les petjades escrites a un mural, amb els textos que havien resumit cadascun dels grups. Vam acabar al pati fent una dansa d’agraïment que ens va aplegar a tots els militants.

Com a cloenda vàrem compartir botifarra, pa amb tomàquet i begudes i com a punt final vàrem cantar totes juntes en un celebrat i elaborat karaoke de cançons amb missatge feminista i molt d’humor. També vàrem acomiadar el nostre consiliari de zona, Jordi Espí que farà un recés formatiu del Pradó a França el proper curs i ens vàrem desitjar un bon estiu. Podeu consultar l’àlbum de fotos a l’enllaç: https://flic.kr/s/aHBqjBxYuQ

 

[Zona Baix Llobregat] El diumenge 7 de juliol es va celebrar el final de curs a la zona del Baix Llobregat, amb la tradicional paella de germanor, i on es va formalitzat el relleu de Jordi Romero pel Francisco Javier Ruiz com a nou responsable de zona. Podeu consultar l’àlbum de fotos a l’enllaç: https://flic.kr/s/aHBqjBz53D



Altres articles