Avancem els continguts de la revista Salillum

El número 3, corresponent a primavera, ja s’està distribuint

“Cal recuperar la importància de les lluites socials”, és una de les idees que el professor Josep Fontana trasllada en l’entrevista que li hem pogut fer al número 3 de Salillum, corresponent a la primavera 2016. L’entrevista, realitzada per Quim Cervera, és un dels articles que us recomanem d’aquest número. Durant els propers dies, rebreu la revista per correu postal tota la militància i subscriptors.

A banda, hem volgut “mostrar diverses llavors de transformació, que s’empelten en la prioritat de curs de l’ACO Passem de la indignació a l’acció transformadora” tal i com indiquem a l’editorial. Us els relacionem en el sumari:

  • Reportatge sobre com cuidar i acompanyar els sentiments de les persones grans, a càrrec de l’Àngela Rodríguez.
  • Article d’opinió sobre la capacitat de contemplació del bon samarità, a càrrec de Pablo d’Ors.
  • L’experiència de Mayrit Escuela Activa, una cooperativa educativa on està implicada la militant Miryam Pérez.
  • Un article sobre la nostra relació amb el temps, que hem extractat de la revista Témoignage de l’ACO-França.
  • Un ampli dossier sobre els refugiats en què participen de forma coral la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants, Migra Studium, CCOO i Solidança. Ens ajuden a completar la mirada a aquesta realitat José Luis Pinilla, de la Comissió Episcopal de Migracions; Juana Martín, de Càritas Diocesana de Barcelona; Josep M. Jubany, delegat de Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona; i la il·lustració que fa el company Natxy Flores.
  • Un Estudi d’Evangeli sobre la prioritat d’aquest curs, realitzat per la religiosa del monestir de Vallbona de les Monges, Josepa Pont.
  • Un exemple d’Església que es mulla, amb l’espai d’acolliment El Caliu, que ens presenta Ton Clapés.
  • Una presentació del que són i fan els germans en camí del Moviment Cristià de Pobles i Comarques, a càrrec de Montse Forcadell.
  • Una panoràmica sobre la influència, avui en dia, de Ramon Llull, a càrrec de Francesc Tous.
  • La iniciativa per recuperar la bicicleta als espais urbans de la cooperativa Biciclot, a càrrec de Ton Clapés.

També vam poder explicar aquests continguts en l’entrevista que van fer al Joan Andreu Parra a la Monografia del programa Obrint camins de Ràdio Molins de Rei a càrrec d’Àngel Beumala que podeu sentir a l'enllaç.

Us recordem que qualsevol persona pots subscriure's a la revista, encara que no sigui militant d'ACO, omplint aquesta butlleta i enviant-la a secretaria@acocat.org.

COM CONNECTAR-NOS

ACO ACCIÓ CATÒLICA OBRERA
C/Tapioles, 10 2n, 08004 Barcelona
hola@acocat.org
93 505 86 86

APUNTA'T A L'E-BUTLLETÍ

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si vostè és un visitant humà i així evitar l'enviament de correu brossa.