El proper 26 de maig se celebraran eleccions municipals (i també autonòmiques a algunes comunitats i europees) i la ciutadania estarà cridada a exercir els seus drets polítics, en aquest cas, a través de l’elecció dels seus representants al Ple municipal. Ara bé, no totes les persones podran fer-ho.
«La majoria de les persones estrangeres gaudeixen del permís de residència i de treball, porten els seus fills i filles a les mateixes escoles, treballen a les mateixes empreses que la resta dels seus veïns i veïnes, paguen els seus impostos, construeixen els seus projectes personals de vida i fan la seva aportació al projecte col·lectiu però, malgrat això, tenen vedat l’accés al sufragi actiu i passiu», recorden des de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat.
El marc normatiu actual, però, permet que les persones estrangeres que siguin ciutadanes de la Unió Europea o de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile, puguin votar a les eleccions municipals, sempre i quan hagin acomplert uns tràmits previs per poder estar inscrits al cens electoral. En aquest cartell s’informa com.
Aprofitem també per adjuntar-vos el missatge del papa Francesc «La bona política està al servei de la pau» amb motiu de la 52a Jornada Mundial per la Pau, que es va celebrar l'1 de gener passat. Entre les aportacions destaca que «la política és un vehicle fonamental per a edificar la ciutadania i l’activitat de l’home, però quan aquells que s’hi dediquen no la viuen com un servei a la comunitat humana, pot convertir-se en un instrument d’opressió, marginació i fins i tot de destrucció.»