Please enable JS

Maria Bargalló: «L’ACO ens ajuda a avançar en el camí de conversió ecològica»

Els principals sindicats catalans presenten una guia sobre l’adaptació al canvi climàtic

gener 10/Joan Andreu Parra/

 «El nostre Pare ens mou a la conversió ecològica integral». Aquest és el títol del reportatge principal de la darrera revista Salillum que ha elaborat la militant Maria Bargalló i on hi ha una nova lectura del Parenostre sota la mirada de la justícia social i ambiental. La Maria, que també és vicepresidenta de Justícia i Pau i està promovent les parròquies ecosolidàries, sosté que «l’ACO ens ajuda a avançar en el camí de conversió proporcionant-nos eines per:

•          Aprofundir en la nostra espiritualitat cristiana per saber llegir la vida, tot el que passa al nostre món i els grans reptes mediambientals i socials que se’ns plantegen a la “llum de l’evangeli”, profundament arrelats en Crist, que és la nostra llum i la nostra força per afrontar el camí de conversió ecològica integral que hem d’emprendre.

•          Informar-nos i formar-nos. Preguntar-nos sobre les causes i l’origen dels problemes. Saber què i qui hi ha al darrera de cada problemàtica i a quins interessos respon. Formar-nos una opinió pròpia, prendre partit i involucrar-nos.

•          Recuperar uns comportaments responsables que ens menin a un estil de vida més sobri, a fer un consum ètic i responsable, a una restricció dràstica de deixalles, a unes finances ètiques, a unes relacions laborals i comercials justes, a promoure l’equitat i la solidaritat, a la lluita per unes condicions laborals dignes...

•          Impulsar i participar en iniciatives socials i polítiques que ajudin a reorientar el rumb  de la nostra societat».

 

Al programa de la Pastoral Obrera de Catalunya, Llevat dins la pasta de Ràdio Estel, del 10 de gener hem entrevistat la Maria Bargalló. Podeu sentir-la aquí.

D’altra banda, els dos sindicats majoritaris catalans, CCOO i UGT, han editat la guia El món del treball davant del repte del canvi climàtic. Com s’han d’adaptar les empreses i les persones treballadores al nou escenari climàtic? L’objectiu de la guia és dotar els treballadors, treballadores i representants sindicals d’una eina que permeti conscienciar sobre la situació ambiental des del punt de vista global i local. El punt de partida és que el canvi climàtic està afectant la gran majoria de sectors productius. Podeu consultar-la a l’enllaç.Altres articles