Please enable JS

Unitat i comunitat per construir el Regne de Déu

IV TROBADA INTERMOVIMENTS. MIJAC-JOC-ACO

novembre 24/Admin/

El 25 d’octubre del 2014 ens vàrem retrobar els tres moviments germans: MIJAC, JOC i ACO al barri d’Almeda de Cornellà. Va assistir a la jornada el MIJAC Els Esquirols i Els Risitas Contaminaos, la JOC Zona Sud-El Pla i l’ACO Baix Llobregat. El MIJAC Drac Màgic del barri de la Florida, tot i no poder assistir, també va estar molt present durant tota la jornada, demanant per a que segueixi fent camí i avanci en el seu procés per tal de que pugui participar en el següent retrobament.
Va ser un dia molt especial, emotiu, ja que es posa en manifest la importància del treball que com a moviments hem fet durant l’any, que tenim interioritzats i ens fa ser com som en el nostre dia a dia com a militants.
Cadascú dins de la seva especificitat: MIJAC estant al costat dels infants, la JOC acompanyant als joves i l’ACO en l’edat adulta... però tenint sempre present allò que ens uneix, allò que ens fa característics com a moviments, allò que ens diferencia de la resta:
- Que som i apostem per la classe obrera, estant compromesos allà on som.
- El nostre estil de treball i metodologia, la revisió de vida com a eina fonamental dels nostres moviments.
- Tenint com a referent sempre en les nostres vides a Jesús.
També perquè tenim molta història enrere que compartim junts, on hi ha hagut dificultats que han estat superades des de tot allò que ens uneix però sobretot hi ha hagut una història plena de relacions. Això és el que també omple d’alegria i de sentit a la celebració quedant plenament de manifest en la presència de persones militants que han passat pel MIJAC, per la JOC i per l’ACO. De famílies que tenen els fills al MIJAC, que són consiliaris de la JOC i que militen a l’ACO. També per les persones que han passat pels moviments i que ja no ens poden acompanyar però que també han estat testimoni per nosaltres d’unitat i de sentit de comunitat.
Va ser un dia on es va aprofitar per a gaudir i compartir allò que som en la construcció d’una societat més justa, més participativa, més humana, plena de valors... en la construcció del Regne de Déu.
Durant la primera part del matí es va organitzar una gimcana amb dinàmiques preparades per cadascú dels tres moviments, on mitjançant grups barrejats d’edats i de manera rotativa s’anava passant pels diferents espais on ens mostraven la coneixença de cadascú i el seu treball durant el curs. Durant les diferents proves es reben diferents peces que més endavant construirien una llibreta, com a simbologia de la importància d’anar tots cap a la mateixa direcció i de romandre units. Per finalitzar la jornada es va fer una celebració de la paraula on es va pregar i donar gràcies perquè el dia hagués estat possible i es va fer un pica-pica abans de marxar.
Es va valorar molt l’estar junts des de l’amor i els sentit de justícia com el més important.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE