El Fòrum Català de Teologia i Alliberament va organitzar una taula rodona a Sant Feliu de Llobregat per donar a conèixer els diferents grups de caire catòlic que hi ha en aquesta ciutat i alguns altres grups o entitats de fora, com ara nosaltres, ja que no hi ha grups de l'ACO en aquest indret. La sessió es va iniciar amb una taula rodona on tres grups arrelats al mateix Sant Feliu varen fer la seva presentació. De forma molt resumida comento el que van explicar:
El grup anomenat Créixer en parella, són vuit parelles i es van constituir a partir del grup d'acollida de prematrimonials. Treballen per temes, vetllen per a una església domèstica, no tenen consiliari i es troben un cop al mes.
El grup Gaspar, anomenat així per ser el seu consiliari en Gaspar Mora, el formen onze persones, alguns provenen dels Equips de la Mare de Déu i d'altres també d'equips de prematrimonials. Són un grup de reflexió que treballen per temes i articles dels quals en fan la crítica i els aprofundeixen.
El grup Sunday, són tres parelles i un no aparellat, provenen del grup de la missa d'infants de la parròquia. Tenen consiliari i el seu treball principal és realitzar tasques de caire social: organitzen pregàries obertes per a tota la parròquia de Sant Llorenç i estan íntimament relacionats amb l'entitat Punt de Referència que vetlla pels joves ex-tutelats. Sunday té un pis on ells atenen a tres d'aquests joves, i com a grup també fan RdV.
Altres grups que van comentar el que feien van ser el grup Garcia Nieto de Cornellà, el formen unes 50 persones, es va formar ara fa 48 anys, el seu compromís és fonamentalment social, estan als sindicats, miren de solucionar problemes de marginació, celebren cada dissabte l'eucaristia, fan recessos i xerrades i l'actual consiliari és Josep M. Rambla.
Hi ha un altre grup format per sis dones, però que no tenen cap nom concret, i que es troben per comentar l'Evangeli.
La representant del grup de pregària de Taizé va informar que tots els dilluns feien pregària oberta a tothom a la parròquia.
També els representants dels Equips de la Mare de Déu ens varen informar que solament en quedaven tres matrimonis, tots molt grans d'edat, i que només feien pregària ells sols i sopaven plegats.
A més, hi havia un grapat de gent que deia que estava en grups de litúrgia i estudis bíblics que eren entre 14 i 18 persones.
Tal com us deveu suposar a mi em va tocar explicar què fem els grups d'ACO.
La impressió que vaig treure és que hi ha força grups que treballem amb la inquietud de construir Regne de Déu aquí, al Baix Llobregat, i concretament a Sant Feliu, i que està molt bé que els puguem conèixer una mica. M'agradaria que tinguessin presència a les parròquies i els conegués tothom. Aquest fet es va comentar i en general es deia que s'hauria de fer mes costat als rectors de tarannà obert que hi ha a les nostres parròquies.