Please enable JS

Compartint inicis de curs

desembre 11/Maria Martínez/

Els dies 23 i 24 de setembre el MIJAC va celebrar la XXXIX Assemblea Catalanobalear d’Animadors i Animadores, presentant els objectius d’aquest curs:

Aprofundir en l’ús educatiu de les xarxes socials;
Potenciar una participació activa de tots els centres del MIJAC a l’Assemblea;
I ajudar a que l’Assemblea suposi un bon començament d’un nou curs.

Vaig poder assistir a la seva invitació diumenge al matí a la plenària: Monogràfics, Economia, 40 aniversari MIJAC, temps per diòcesis. Valoro molt el compromís i dedicació d’aquests/es joves per poder portar la veu dels infants a l’Església i que puguin ser evangelitzadors dins dels seus ambients.

La Delegació d’Apostolat Seglar va celebrar la primera trobada del curs el 4 d’octubre, en la qual es va presentar el nou lema “Comunitats Evangelitzadores” després que l’any passat se centrés en com passar “De col·laboradors a corresponsables”. 
Van assistir els dos nous bisbes auxiliars Sergi Gordo i Antoni Vadell. L’Anna Almuni va plantejar el nou curs després de que cada representant de les diferents entitats ens presentéssim. Va donar-se després un diàleg amb els bisbes interessant i proper referent als reptes que els suposa com a bisbes el proper pla pastoral i la situació a Catalunya.

La JOC ens va convidar a l’Assemblea Nacional el 8 d’octubre amb el lema i la convocatòria “RE-ACCIONA!”. “Serà una trobada per començar amb les piles ben carregades! Vine! No t’ho perdis!”. Realment no ens ho podíem perdre, perquè poder participar de l’Eucaristia celebrada pel Pepe Rodado en l’escenari d’una sala d’actes a Rubí i compartir vida amb les i els militants joves és esperançador i encoratjador, donant gràcies per la JOC . Després van continuar amb la presentació de l’Assemblea i de les federacions. Seguidament també la presentació i ratificació dels diferents punts del curs. L’Assemblea va continuar per la tarda.
La Campanya d’aquest curs és continuació de la del curs anterior, ”Trenquem el mur de la desigualtat, construïm  comunitat” a on s’han marcat uns objectius de molta profunditat i responsabilitat. El testimoni i el compromís de les joves i els joves de la JOC és molt important i necessari. 

Els dies 21 i 22 d’octubre la GOAC de Barcelona-St. Feliu, va celebrar l’Assemblea Diocesana i ens convidaven dient “Ens trobarem la militància i iniciació de la GOAC per a definir la planificació diocesana d’aquests propers dos cursos, les tasques i propostes de vida i acció que ens configuren com a cristianes i cristians compromesos en el món obrer.” Vaig poder participar el diumenge al matí de l’Eucaristia molt viscuda. Com a record de l’Assemblea ens van regalar una targeta que deia “Vivim i celebrem en comunitat els nostres projectes evangelitzadors” i enganxada una moneda amb el text de l’Evangeli “Doncs doneu al Cèsar el que és del Cèsar, i a Déu el que és de Déu”. També vaig poder compartir el dinar. 

El mateix diumenge 22 a la tarda, vam celebrar l’Eucaristia d’Acció Catòlica a la Parròquia de Santa Madrona, a on molts dels Moviments que la composem hi vam participar. Cada Moviment feia una petita presentació de qui som i els objectius que ens plantegem durant el curs. La presentació de qui som l’ACO va ser molt resumida, perquè aixi està organitzada. Una mica més ampliada va ser l’explicació de l’aprovació i el mandat que tenim del Consell en aquest propers anys.

Maria MartínezAltres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.