Durant el temps d’Advent i de Nadal diverses zones i diòcesis han fet trobades de la militància. Us compartim alguns dels recursos que s’han generat en aquests espais:
· Els militants d'ACO del Vallès Occidental van participar en aquest vídeo inspirador d’Advent fruit de la jornada “Què faig jo per ser llavor d’esperança?”.
· Full de treball personal que van preparar l’ACO del Vallès Oriental.
· Guió i pistes que es va fer servir a la trobada de Nadal de la diòcesi de Còrdova i que portava per títol “¡Cómo cansa nadar contracorriente! Dotarnos de esperanza para la lucha”.
· Proposta de treball a la zona Barcelona Nord.
· ‘Deu Minuts de Silenci per escoltar el Nadal’, zona Maresme. Es va fer el dijous 24 de desembre, a les 7 de la tarda, a la plaça Santa Anna de Mataró i comptava entre els organitzadors a la revista Valors i les entitats Justícia i Pau del Maresme, Grup Tercer Món-Mataró i l’ACO. En aquesta 21a edició l’autor del manifest ha estat el jesuïta Xavier Melloni
· Aquí teniu algunes imatges de la Comunitat de Nadal que van celebrar els i les companyes de la zona Nou Barris el 19 de desembre passat.
· Trobada d'Advent de la zona Montserrat (crònica de Bernat Oró):
VIDEOFÒRUM sobre el capellà que va fundar les Cooperatives de Mondragón
El passat 19 de desembre la zona Montserrat va celebrar la seva Trobada d’Advent, amb una pregària i un videofòrum del documental “Arizmendiarrieta. El hombre cooperativo”.
José María Arizmendiarrieta, un capellà destinat a Arrasate (Mondragón) un poble de l’interior de Guipúscoa dominat per l’atur i la pobresa, va decidir crear, juntament amb els joves de la JOC i de l’Acció Catòlica del poble, un grup de cooperatives que amb el temps ha esdevingut el Grup Cooperatiu més gran del món, amb empreses tant populars com Eroski o Caja Laboral, entre altres.
El documental va permetre conèixer a través de molts testimonis i fets, les clares intuïcions i fonaments d’Arizmendiarreta i com va posar tota la confiança en uns quants joves sense experiència ni formació per què ho lideressin. Així, va aconseguir crear un model de cooperativa transformadora, competitiva, solidària i amb una clara prioritat envers l'educació, que ha fet que actualment on estan ubicades aquestes cooperatives sigui la zona amb menor desigualtat d'ingressos del món. Aquests i molts altres aspectes es van posar en comú amb la tertúlia que es va obrir després del visionat del documental, amb una gran participació, acollida, profunditat i experiències compartides per part de totes i tots els militants.
La trobada d’advent de la zona Montserrat habitualment té un caràcter formatiu i el format de videofòrum va permetre celebrar-la per videoconferència, reunint uns 40 militants de tots els grups, sent tot un èxit de convocatòria i va acabar amb un brindis virtual molt emotiu i impregnat de l'esperança de l'advent.