Please enable JS

Recés amb el Moviment de Professionals, amb ganes de repetir

març 04/Jesús Jiménez/

Fa temps a Tapioles, el 2 de desembre com ja us vàrem informar, ens vàrem reunir representants del Moviment de Professsionals Catòlics de Barcelona (MPCB) i de l'ACO amb la intenció de compartir les nostres experiències, explicar-nos el nostre treball, convidar-nos mútuament a les nostres trobades, poder-ne organitzar alguna activitat plegats, etc.

Aquella reunió ja ha donat els seus fruits: hem coincidit en celebracions, hem participat en trobades organitzades per la Pastoral Obrera i d'altres pastorals, hem convidat i assistit a les celebracions festives de cada moviment (puntualment ja ho anàvem fent abans)... I aquest curs hem fet un pas més: el Recés d'aquest any, el qual l'hem preparat plegats.

Ha estat una experiència molt positiva, tot va anar bé, tant l'aspecte organitzatiu com la realització. Els militants que vàrem participar vàrem quedar contents de com havia anat i amb ganes de repetir l'experiència. També els va agradar a altres militants d'altres col·lectius que van voler afegir-s'hi, com ara els de la Comunitat Passatge, els d'Espai per la Unitat. 

La xerrada del Joan Cabot i la celebració de l'Eucaristia del Sergi Gordo i el treball de grups i les estones de silenci ens serviren per enriquir-nos i tornar a casa una mica més preparats per afrontar la Quaresma.

Voldria afegir que van ser molt interessants tant la presentació com els textos triats. El Joan Cabot va projectar-nos unes imatges de refugiats i/o immigrants ja conegudes, però que cada cop que les veus no deixen d'impactar-te. Les imatges anaven acompanyades dels textos: Carta a l'església de Laodicea (Ap 3,14-22), Dejuni, pregària i caritat (Is 58,6-11), del missatge del papa Francesc per a la Jornada Mundial dels Migrants i Refugiats, "Les set Paraules de Crist"... amb música de Théodore Dubois (1837-1924) i dels seus comentaris. Va continuar el recés amb uns punts per meditar i al final ens va donar unes qüestions per a compartir. I, finalment, com a cirera del pastís, vàrem finalitzar aquest recés amb l'Eucaristia.



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.